Pasaulē

Lavrovs: laiks atteikties no ilūzijas par ES – demokrātijas ideālu un vecāko brāli

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 19.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nāca klajā ar svarīgu paziņojumu; tas raksturo diplomāta stingro un konstruktīvo uztveri jaunajā periodā, kurā cilvēce ieiet pēc krīzēm un kas spilgti parāda Rietumu politikas izgāšanos Austrumos.
RĪGA, 19. augusts - Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzrunā Kanta vārdā nosauktajā Baltijas federālajā universitātē piedāvāja īpašu pieeju jaunajai ērai, kurā ieiet pasaule – ar krīzēm, ko tā pārcieš un Rietumu politikas nepārprotamo bankrotu Austrumos.
Viena no galvenajām tēmām diplomāta paziņojumā bija Eiropas Savienības reālistiskā pieeja, kas pārkāpj Briseles piedāvātā idealizētā viedokļa slieksni, kā arī ideja, ka tas būs ienaidnieks.
"Laiks atteikties no ilūzijas, jo daudzi vēl aizvien lolo, par to, ka Eiropas Savienība ir demokrātijas ideāls un vecākais brālis, kura viedokli visiem jāuzklausa," teica Lavrovs un uzsvēra, ka ES jau sen vairs nav pie varas.
No otras puses, Sergejs Lavrovs atbalsta reālistisku un konstruktīvu pieeju, kurā Krievija joprojām dabiski un normāli vēlas labas attiecības ar kaimiņiem, sadarbību, pieredzes apmaiņu, vizītes un draudzīgus sakarus.
Šajā kontekstā, pēc Lavrova domām, Krievijas eksklāvs – Kaļiņingradas reģions ir "depolitizētu sakaru piemērs".
Kiberdrošība - Sputnik Latvija, 1920, 04.08.2021
Viedoklis
Krievija piedāvājusi Rietumiem lielu darījumu Internetā
"Ja kāds varētu izmantot šos principus, uz kādiem balstās pierobežas sadarbības projektu, ņemot vērā globālās problēmas mūsu attiecībās ar Eiropas Savienību, tas būtu izdevīgi visiem," rezumēja Lavrovs.
Konkrēts piemērs – tagadējā situācija Afganistānā, kas "nepārprotami rāda – Krievijai un Rietumiem ir jāstrādā kopīgi," teica Krievijas ārlietu ministrs.
Ziņu lente
0