Baltijā

"Stulbi pakalpiņi": ķīnieši kritizē Lietuvu Taivānas pārstāvniecības dēļ

© Sputnik / Мариус Баранаускас / Pāriet pie mediju bankasГосударственный флаг Литвы
Государственный флаг Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 17.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Huánqiú Shíbào" lasītāji kritizē Lietuvu par Taivānas pārstāvniecības atklāšanu.
RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Ķīnas laikraksta "Huánqiú Shíbào" lasītāji asi izteicās par Lietuvas lēmumu atklāt Taivānas pārstāvniecību. Daudzi viņu vidū ir pārliecināti, ka Viļņa to darījusi, lai izdabātu "amerikāņu saimniekam", vēsta RIA Novosti.
"Es līdz šīm ziņām vispār neko nezināju par Lietuvas eksistenci. Kas tā ir par valsti, kur tā atrodas tik sīka, ka es pat par tādu nezināju," raksta lietotājs KwbFPr1P.
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 15.06.2021
Pasaulē
Ķīnas vēstniecība Lielbritānijā paudusi protestu pēc G7 paziņojumiem
"Kā jau bija gaidāms, Ķīnai un Krievijai ir jāapvienojas, lai uzvarētu un piespiestu nomierināties dažu labu valsti, ko pastāvīgi atbalsta ASV un Rietumi provokācijās pret abām mūsu valstīm, un liek tām nožēlot, ka tās ir pārvērtušās par to uzticīgiem dzinējsuņiem," atzīmē qB3wWBGN.
"Lietuva – vai tās iedzīvotāju skaits nelīdzinās vienam mūsu ciematam? Tas ir tikai mazs Amerikas krančelis, kas jāsaberž miltos," izteica viedokli FaN1KA.
"Nākotne parādīs, kam ir taisnība un kurš ir stulbs pakalpiņš," uzskata ID_3173300.
"Starptautiskajā cīņā Ķīnai jāapvieno vairāk mūsu draugu pret Savienotajām Valstīm un viņu atbalstītājiem un jāizveido sava savienība cīņā pret amerikāņu hegemonismu," rezumēja lasītāji.
Гробы погибших американских военнослужащих в самолете C-17 Globemaster III ВВС США на авиабазе морской пехоты Мирамар - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2021
Viedoklis
"Jāsarūpē zārki": ASV vērtē liela kara cenu
Iepriekš Lietuvas valdība nolēma atvērt Taivānas pārstāvniecību. Tas izraisīja Ķīnas neapmierinātību, kas uzskata salu par savu administratīvo vienību. Atbildes kārtā Pekina atsaukusi no Lietuvas vēstnieku. Savukārt ASV un Eiropas Savienības valstis atbalstīja NATO sabiedroto.
Oficiālās attiecības starp Ķīnas centrālo valdību un tās salu provinci tika pārtrauktas 1949. gadā, kad pēcsakāves Pilsoņu karā ar Ķīnas Kompartiju Gomindana armija ar Čanu Kaiši priekšgalā pārcēlās uz Taivānu. Biznesa un neformālie kontakti starp salu un kontinentālo Ķīnu tika atjaunoti 1980. gadu beigās. Kopš 1990. gadu sākuma tie sāka uzturēt kontaktus ar nevalstisko organizāciju starpniecību – Pekinas attiecību caur Taivānas šaurumu attīstīšanas organizāciju un Taibejas apmaiņas fondu caur šaurumu.
Ziņu lente
0