Politika

Latvijas eksprezidents paskaidroja, kāpēc cilvēkiem dažādās valstīs patīk kanāls RT

© Sputnik / AlexTikhomirovВалдис Затлерс на презентации своей книги "Вот кто я"
Валдис Затлерс на презентации своей книги Вот кто я - Sputnik Latvija, 1920, 09.07.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa Rietumu kanālu ik dienas griež vienu un to pašu, var sajukt prātā, ja skatīties tos visu laiku, uzskata Latvijas bijušais prezidents Valdis Zatlers.
RĪGA, 9. jūlijs — Sputnik. Latvijas bijušais prezidents Valdis Zatlers intervijā raidījumam "Jā" atklāja savas domas par to, kāpēc cilvēki visā pasaulē interesējas par kanālu RT, vēsta apollo.lv.
Zatlers atsauca atmiņā kādu gadījumu: reiz ārvalstu jauniešu nometnē viņam pavaicāja, no kurienes viņš smeļ informāciju.
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija, 1920, 04.06.2021
Krievijā
Maskava vēlas apspriest mediju darbu ar ES: Zaharova vērsās pie Latvijas pārstāvja
"Tā kā tur divas trešdaļas bija amerikāņi, es pajautāju – jūs domājat par CNN? Viņi teica – jā, jā, cik bieži jūs skatāties CNN? Es saku – divreiz mēnesī. Tas viņiem bija pārsteigums – kāpēc? Es saku – ja es skatīšos katru dienu, es sajukšu prātā, jo viņi visu laiku griež vienu un to pašu, tā es vairs nesaprotu, kas notiek. Kad es paskatos divreiz mēnesī – es saprotu, kas ir mainījies," uzsvēra Zatlers.
Pēc viņa domām, svarīgākais ir pamanīt pārmaiņas, nevis klausīties katru dienu vienu un to pašu informāciju.
"Jautājums, kāpēc cilvēkiem pasaulē patīk "Russia Today"? Viņi stāsta pilnīgi kaut ko citu. Bet visi pārējie BBC, CNN, "Al Jazeera", ieslēdz kuru kanālu gribi, visi stāsta vienu un to pašu."
Экс-президент Латвии Валдис Затлерс - Sputnik Latvija
Valdis Zatlers
Latvijas eksprezidents
Viņš uzsvēra, ka ir svarīgi iecietīgi uztvert to, ka gadās dažādi viedokļi, nav pieļaujama naidīga attieksme pret tiem, kuri pauž citas domas.
"Jāsaprot, ka par dažādiem viedokļiem nevajag sist nost, nevajag naidīgi izrunāties. Bet saprast, ka arī man ir tiesības uz viedokli, katrs cilvēks ir personība ar savu viedokli," paziņoja eksprezidents.
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2021
"Viņi sev galvu drīz izdzēsīs": Simonjana izsmēja Facebook draudus RT projektam
Ziņu lente
0