Video

Uzvaras karogs virs Reihstāga: VR rekonstrukcija Brestā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pateicoties VR rekonstrukcijai, ikviens izjutīs, ko simbolizē un kādu politisko jēgu nes Uzvaras karogs virs Reihstāga.
"Nezināmais karognesējs" ir stāsts, kuru ikviens cilvēks var "izdzīvot" vienkārša padomju karavīra lomā uz Reihstāga jumta 1945. gada pavasarī – tādas iespējas dāvā mūsdienu tehnoloģijas.
Kas un kāpēc uznesa Sarkano Uzvaras karogu uz Reihstāga jumta? Kāpēc tas bija vajadzīgs? Kāds patiesībā bija karognesēju skaits? Kā tobrīd izskatījās jumts? Kas iekrāsoja Berlīni sarkanos toņos? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem jūs tagad varat ieraudzīt pats savām acīm.
VR rekonstrukcija bija organizēta Memoriālā kompleksa "Brestas varoņcietoksnis" teritorijā, armijas klubā.
 Фотография Комбат Макса Альперта, 1942 год - Sputnik Latvija, 1920, 08.05.2021
Foto
Apšaudes, blokāde, nāve un Uzvaras karogs: Lielais Tēvijas karš fotogrāfijās
Lai ieraudzītu projektu virtuālās realitātes formātā ar VR briļļu palīdzību, pietiek lejupielādēt lietotni RIA.Lab, kas atrodama App Store (iOS) vai Google Play (Android).
Šī rekonstrukcija ir apkopojošs sižets. Tā sagatavošanai izmantoti desmitiem vēsturisku dokumentu un reālu atmiņu, liels skaits fotogrāfiju, ēkas rasējumi un plāni.
Jūs nokļūsiet vietā no Trešā reiha galvenās ēkas torņiem karavīra "lomā", pārrāpsieties pa jumta kori un uzstādīsiet karogu. Rekonstrukcijas laikā skanēs tālaika notikumu dalībnieku stāsti. Tos ieskaņojuši Jegors Berojevs, Viktors Dobronravovs, Igors Petrenko un Maksims Demčenko.
Ziņu lente
0