Viedoklis

Ġrādīgas spēlītes. Bundesvēra kareivju vads ar kaunu bēg no Lietuvas

© AFP 2023 / Christof StacheНемецкий флаг изображен на форме солдата
Немецкий флаг изображен на форме солдата - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labi vēl, ka neviens nav nošauts. Pirms 80 gadiem Lietuvā par tādu Lielvācijas karavīru ballīti, iespējams, būtu vēl pazemīgi pateikušies, ka atstājuši starp dzīvajiem. Tagad izsaukuši kara policiju.
Interesanti gan, ko tad jūs īsti gribējāt, piezīmēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans. Deutsche soldaten unteroffizieren. Pārdzēruši šnabi un sākuši aurot nacistu un antisemītu dziesmas mutes ermoņiku pavadījumā. Un, būdami gados jauni un stipri, atļāvušies ar seksuālas vardarbības epizodes.
Nu, pirmkārt, viens ar otru, nevis ar civiliedzīvotājiem. Otrkārt, labi vēl, ka nav sākuši šaudīties un nevienu nav nošāvuši – galu galā, bruņoti līdz zobiem.
NATO militāŗās mācības - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2021
Viedoklis
Jegevas liecinieki, jeb Britu karavīri Igaunijā dzer kā mācēdami
Pirms 80 gadiem Lietuvā par tādu Lielvācijas karavīru ballīti, iespējams, vēl būtu pazemīgi pateikušies, ka atstāti starp dzīvajiem. 2021. gada 30. aprīlī, 10 dienas pēc ballītes sākuma tomēr izsauca uz viesnīcu – kareivju dislokācijas vietu – kara policiju. Un zināms tas kļuvis tikai nesen.
Nu jau vairs nenoslēpsi, ka vesels Bundesvēra vads pirms termiņa tiek atsaukts uz dzimteni. Viņiem NATO misija – Baltijas aizsargāšana no Krievijas – beidzas ar kaunpilnu bēgšanu.
"Karavīru pienākuma pārkāpums Lietuvā, kur mēs sadarbībā ar saviem partneriem apņēmīgi atbalstām kopīgās vērtības, ir ne tikai nepiedodams, tas ir apkaunojošs mums visiem," paziņoja Vācijas Aizsardzības ministrijā, it kā viss būtu normāli, ja tas būtu noticis nevis Lietuvā, bet, teiksim, Baltkrievijā. Ar baltkrieviem jau nekādu kopīgu vērtību nav. Tikai partneru priekšā neveikli – tas nav nekāds dzērāju tracis kā, piemēram, britiem gadījās Igaunijā. Tā bija orģija ar profašistiskiem elementiem.
"Tā ir pļauka visai mūsu armijai, šausmīgs gadījums," situāciju raksturoja Vācijas aizsardzības ministre Annegrēta Krampa-Kārenbauere. It kā nezinātu, ka viņas departamentā tādi gadījumi ir sistemātiski.
NATO - Sputnik Latvija, 1920, 08.06.2021
Pasaulē
Londona saskatījusi "Putina aģentus" Igaunijā – viņi apdzirda britu karavīrus
Trešā Reiha ideoloģija iespiežas armijas rindās, tā pat iedzīvojas kazarmās. Runa nav tikai par svastiku virs gultas un "Mein Kampf" uz naktsskapīša. Ir vēl arī vācu karavīru ekstrēmistiskā tērzētava ultralabējo materiālu izplatīšanai. Un atklāti noziegumi uz rasu naida pamata. Un Bundesvēra komandiera Andrē Vestnera atzīšanās: bruņotajos spēkos sastopami nacisti un radikāļi.
Toreiz viņš gan paziņoja, ka tā neesot nopietna problēma, jo viņu skaits nav liels. Acīmredzot, tā sagadījās, ka visi viņi bija 92. mācību tanku grenadieru bataljonā, vienā vadā un sanāca kopā Ruklā.
Varētu jau to nosaukt par starptautisku skandālu. Tikai pašā Lietuvā īpašu pretenziju nav. Vismaz ne varasvīru aprindās. Izlikās, ka neko nav pamanījuši.
Ārlietu ministrija gan nosūtīja protestu... tikai Krievijas vēstniecībai – viņiem šķita, ka Krievijas GKS lidmašīnas pārāk pietuvojušās robežām.
Savukārt tas, ka bruņoti vācieši jau iegājuši valstī, gluži kā Ostlandes laikos, viņiem pat patīk. Diezin vai citādi viņi saukātu par "okupantiem" tos, kuri reiz viņus no tā visa atbrīvoja.
Ziņu lente
0