Latvijā

Bijušajam ārlietu ministram Latvijā nav vietas – viņš pametis valsti

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasSeviljas katedrāle
Seviljas katedrāle  - Sputnik Latvija, 1920, 11.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas bijušais ārlietu ministrs pārdevis māju par vairākiem simtiem tūkstošu eiro un aizbraucis.
RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Jānis Jurkāns, kurš no 1990. līdz 1992. gadam vadīja Latvijas Ārlietu ministriju, bija vairāku sasaukumu Saeimas deputāts, pārstāvēja valsti Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā, pildīja Eiropas Parlamenta deputāta palīga pienākumus, ir pazīstams ne tikai ar savu politisko karjeru, bet arī aso kritiku, ar ko viņš vēršas pret Latvijas valdību.
2015. gadā viņš pat atļāvās paziņot, ka atbalsta Krimas atgriešanos Krievijā, jo tāda bija krimiešu griba. Tamlīdzīgs viedoklis ne mazākajā mērā neatbilst Latvijā pieņemtajai politiskajai līnijai – tā nepiešķir ne mazāko nozīmi Krimas iedzīvotāju viedoklim.
Янис Юрканс - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2020
Izmiruši, krituši nabadzībā un padevušies ASV: Jurkāns par Latvijas panākumiem
Jurkāns kritizēja valdību arī par prettiesisko budžeta izmantošanu, par atteikšanos no tranzīta un citiem jautājumiem. Tagad kļuvis zināms, ka Jurkāns jau 10 mēnešus nedzīvo Latvijā, vēsta BВ.lv, atsaucoties uz izdevumu "Kas jauns".
Par to, ka Jurkāns pametis valsti, pastāstīja politiķa paziņas. Viņi apgalvo, ka bijušais ārlietu ministrs devies uz Spāniju.
Ziņots, ka 2020. gadā Jurkāns pārdevis savu māju Latvijā par 220 tūkstošiem eiro. Faktiski, nekādu citu nekustamo īpašumu viņam Latvijā vairs nav.
Vispirms viņš dzīvoja Spānijā pie draugiem, pēc tam sāka īrēt mājokli.
Draugi stāsta, ka 74 gadus vecais Jurkāns Spānijā ceļo un spēlē golfu.
Ziņu lente
0