Pasaulē

Krievijas vēstniecība ASV norāda: mācības Arctic Challenge ir provokatīvas

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasIznīcinātājs F-18 Hornet
Iznīcinātājs F-18 Hornet - Sputnik Latvija, 1920, 10.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diplomāti uzskata, ka militārās mācības neatbilst Vašingtonas izteikumiem par to, ka Arktikas reģiona stabilas un mierīgas attīstības nodrošināšanas uzdevumam nav alternatīvu.
RĪGA, 10. jūnijs — Sputnik. Manevri "Arctic Challenge" ("Arktiskais izaicinājums") neveicina uzticības stiprināšanu Eiropā, ir pārliecināti Krievijas vēstniecībā ASV, vēsta RIA Novosti.
"Arctic Challenge, kurās piedalās ASV Gaisa kara spēki Eiropā (USAFE), ir provokatīvas.(..) Tās neatbilst Vašingtonas izteikumiem par to, ka Arktikas reģiona stabilas un mierīgas attīstības nodrošināšanas uzdevumam nav alternatīvu," norāda diplomāti publikācijā savā lapā Twitter.
Arctic Challenge, ko ik pēc gada organizē Somijas, Zviedrijas un Norvēģijas Gaisa kara spēki ir vieni no plašākajiem manevriem, kuros iesaistīta kara aviācija.
No ASV puses mācībās piedalās jūras kājnieku vienība, ko veido desmit daudzfunkcionālie iznīcinātāji F/A-18 Hornet degvielas uzpildes lidmašīnu KC-130 un 452. jūras aviācijas transporta eskadriļas lidmašīnu (VMGR-452) pavadībā. Somijā tiks nogādāti arī aptuveni 250 jūras kājnieki.
Eskadriļas vizīte notiek Somijas un ASV aizsardzības sadarbības ietvaros.
Учения Росгвардии в Мурманске - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2021
Viedoklis
"Krievija ir par tālu aizgājusi": ASV informēja par bruņoto spēku pārvietošanu uz Arktiku
Iepriekš Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu atzīmēja, ka ASV paplašina militāro sadarbību Arktikā. Viņš konstatēja, ka militāri politiskā situācija reģionā kļūst aizvien sarežģītāka, ņemot vērā vadošo valstu konkurenci par resursiem un transporta komunikācijām. Krievija attīsta Ziemeļu floti, lai stiprinātu savu aizsardzību un nodrošinātu nacionālo interešu ievērošanu, uzsvēra armijas ģenerālis.
Arī Krievijas Ārlietu ministrija jau pauda bažas par to, kā ASV stiprina militāro klātbūtni Arktikas reģionā, un atzīmēja: Maskava vēlas, lai Arktika joprojām būtu miermīlīgas sadarbības zona.
Ziņu lente
0