Krievijā

Krievija var aizliegt augu valsts izcelsmes produkcijas importu ar Latvijas sertifikātiem

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasКоробки с цветами
Коробки с цветами - Sputnik Latvija, 1920, 09.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas lauksaimniecības produkcijas kvalitātes kontroles organizācija varētu aizliegt augu valsts izcelsmes produkcijas importu no vairākām valstīm ar Lietuvas, Slovākijas un Latvijas sertfikātiem.
RĪGA, 9. jūnijs — Sputnik. Krievijas lauksaimniecības produkcijas kvalitātes kontroles organizācija "Rosseļhoznadzor" vērsusies pie Lietuvas, Slovākijas un Latvijas nacionālajām organizācijām, kuru kompetencē ietilpst augu karantīna un aizsardzība, ar lūgumu pastiprināt augu valsts produkcijas fitosanitārās sertifikācijas kontroli produktiem no Kenijas, Itālijas un Nīderlandes, ņemot vērā aizvien biežākos inficētas produkcijas ievešanas gadījumus KF, liecina informācija iestādes vietnē.
"Rosseļhoznadzor" atzīmē, ka šī gada piecu mēnešu laikā, salīdzinājumā ar šo pašu periodu gadu iepriekš, pieauguši augu valsts produkcijas piegāžu apjomi no Itālijas, Kenijas un Nīderlandes ar fitosanitārajiem sertifikātiem, ko izsniegusi Lietuva, Slovākija un Latvija. Pie tam produkcijā fiksēti EES dalībvalstu karantīnas objekti.
Раннее цветение в Сочи - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2021
Krievijā
Krievija brīdināja Latviju par iespējamu aizliegumu ziedu un atsevišķu dārzeņu ievešanai
Krievijas iestāde informēja partnerus par situāciju un lūdza Lietuvas, Slovākijas un Latvijas iestādes izmeklēt pārkāpumu faktus. Tomēr valstu spertie soļi situāciju neuzlabo, konstatēja "Rosseļhoznadzor".
Šī iemesla dēļ iestāde vērsusies pie Lietuvas, Slovākijas un Latvijas kompetentām iestādēm ar lūgumu pastiprināt augu valsts produkcijas fitosanitārās sertifikācijas kontroli produktiem no Kenijas, Itālijas un Nīderlandes.
"Ja šo iestāžu veiktie pasākumi nākotnē neizslēgs kravu ievešanu Krievijā ar kaitīgiem karantīnas organismiem, "Rosseļhoznadzor" būs spiesta izskatīt jautājumu par pagaidu ierobežojumu iespējamu ieviešanu Kenijas, Itālijas un Nīderlandes izcelsmes karantīnai pakļautas produkcijas piegādēm ar Lietuvas, Slovākijas, Latvijas augu karantīnas un aizsardzības nacionālo organizāciju izsniegtiem sertifikātiem," teikts paziņojumā.
Розы на цветочной базе King's flowers на ул. Краста - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2020
Krievijā pirms 8.marta likvidēta liela partija inficētu ziedu no Latvijas
Iepriekš vēstīts, ka "Rosseļhoznadzor" varētu aizliegt nakteņu dzimtas ziedu un dārzeņu piegādes no Latvijas, ņemot vērā biežos inficētas produkcijas importa gadījumus.
Ziņu lente
0