Latvijā

Pašvaldību vēlēšanas: balsu pirkšana un aģitācijas pārkāpumi

© Sputnik / Sergey MelkonovУчасток 213 - Вайвари, Юрмала
Участок 213 - Вайвари, Юрмала - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mēģinājumus uzpirkt vēlētājus un citus, mazāk nopietnus, bet ne mazāk skandalozus pašvaldības vēlēšanu gaitā konstatētus pārkāpumus izmeklēs Latvijas Valsts policija.
RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Sestdienas pašvaldības vēlēšanas Latvijā tika novērota ne vien zema vēlētāju aktivitāte, bet arī daži pārkāpumi.
Sestdien, 5. jūnijā, policija sākusi divas resoriskās pārbaudes par iespējamu balsu pirkšanu Alūksnes un Aizkraukles iecirkņu apkalpojamā teritorijā.
Piektdien, 4. jūnijā, policisti sākuši vienu krimināllietu par iespējamo vēlētāju uzpirkšanu Jēkabpilī. Valsts policijā precizēja, ka process uzsākts nevis pret konkrēto personu, bet par notikušā faktu.
Участок 213 - Вайвари, Юрмала - Sputnik Latvija, 1920, 05.06.2021
Latvijā
Pašvaldību vēlēšanas Latvijā
Tāpat sestdien par priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpumiem tika sākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi, pārkāpumi tika konstatēti Latgales, kā arī Rīgas reģionā.
Bez vēlētāju balsu pirkšanas un aģitācijas pārkāpumu mēģinājumiem vēlēšanu gaitā tāpat tika piefiksēti sabiedriskās kārtības pārkāpumi.
Savukārt Latgales reģionā, piemēram, kādā no iecirkņiem līdz balsošanas sākumam netika novākti aģitācijas materiāli. Rezultātā tika sākts administratīvais process.
Kopumā pašvaldības vēlēšanu dienā Latvijas policisti ir saņēmuši vairāk nekā 70 signālus par iespējamām nelikumīgām darbībām. Tāpat tika konstatēti atsevišķi organizatoriski trūkumi vēlēšanu procesā, par kuriem savlaicīgi informēja vēlēšanu komisijas un Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK).
Ziņu lente
0