Rēzeknē var tikt uzstādīts piemineklis Gagarinam

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasJurijs Gagarins
Jurijs Gagarins - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jurijs Gagarins ir drosmes un apņēmības iemiesojums, cilvēks, kurš spēja apvienot nācijas un iedvesmot paaudzes; Rēzeknes Krievu kopienas un veterānu biedrības "Pro Lakca" dalībnieki iesnieguši lūgumu atļaut Kosmonautu ielas rajonā uzstādīt Gagarina krūšutēlu.
RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Biedrības Rēzeknes Krievu kopiena priekšsēdētājs Valērijs Orlovs un veterānu biedrības "Pro Lakca" vadītājs Jaroslavs Ivanovs pastāstīja par aktīvistu vēlmi Kosmonautu ielā uzstādīt pieminekli pirmajam cilvēkam kosmosā Jurijam Gagarinam, raksta Jauns.lv. Viņi jau ir vērsušies Rēzeknes Domē ar lūgumu izskatīt šo ierosinājumu.
Pēc aktīvistu vārdiem, Gagarina krūšutēla uzstādīšanai ir simboliska nozīme visai cilvēcei. Tā ir tādu cilvēciskās vērtību popularizācija, ka drosme, neatlaidība, mērķtiecība un spēja apvienot tautas. Tiek atzīmēts, ka visus krūšutēla uzstādīšanas uzdevumus gatava segt Krievijas sabiedriskā organizācija "Kultūru dialogs – vienota pasaule", kas darbojas kopš 2005. gada un šajā laikā uzstādījusi daudz pieminekļu visā pasaulē.
Красная звезда из цветов у памятника Освободителям Риги, выложенная волонтерами - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2021
Bijušais Rīgas mērs kritizēja varasiestāžu lēmumu slēgt Uzvaras pieminekli
Piemēram, 2019. gadā piemineklis Gagarinam tika uzstādīts piemineklis Klīvlendas pilsētā Ohaio štatā. Uz pieminekļa uzrakstīts: "Jurijs Gagarins. Pirmais cilvēks kosmosā. 1961. gada 12. aprīlī", kā arī Gagarina vārdi, ko viņš teica pēc sava lidojuma: "Aplidojot Zemi ar kuģi, es redzēju, cik skaista ir mūsu planēta. Cilvēki, saglabāsim un vairosim šo skaistumu, nevis iznīcināsim to!"
Rēzeknes pilsētas domē ziņoja, ka aktīvistu iesniegums tika saņemts, taču pašreiz būvvalde to noraidījusi trūkstošas dokumentācijas dēļ. Kā norādīja Rēzeknes domes Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs, pašvaldības kultūras komisija gaida visu nepieciešamo projekta dokumentāciju, tad pieteikums var tikt izskatīts, bet pagaidām ierēdnis atturas no komentāra par iespējamo domes viedokli.
Ziņu lente
0