Konsekvences trūkums vai provokācija? KF vēstniecība Latvijā komentēja karoga samainīšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Олимпийского центра флаг Республики Беларусь на месте
У здания Олимпийского центра флаг Республики Беларусь на месте - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Latvijā komentēja KF karoga samainīšanu pret Krievijas Olimpiskās komitejas karogu.
RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Rīgas pašvaldība novāca no reklāmas stendiem Krievijas karogus, aizstājot tos ar Krievijas Olimpiskās komitejas komandas karogu. Krievijas vēstniecība Latvijā, komentējot šo notikumu, atzīmēja konsekvences trūkumu pašvaldības lēmumos. Iespējams, ka tas arī ir provokatīvs izlēciens, iztopot acumirklīgai politiskajai konjunktūrai, uzskata vēstniecībā.
"Pretēji pirms nedēļas izskanējušajiem apliecinājumiem par to, ka Krievijas valsts karoga pielietošana galvaspilsētas ielu noformēšanai ir juridiski pieļaujama, Rīgas pilsētas varasvīri tomēr atļāvušies bez saprātīgiem argumentiem to noņemt no nomainīt pret Krievijas Olimpiskās komitejas karogu.
Kas tas ir - nespēja turēt vārdu un aizstāvēt savus principus, banāls konsekvences trūkums vai provokatīvs izlēciens, iztopot acumirklīgai politiskajai konjunktūrai?" teikts vēstniecības ziņojumā Facebook.
Atgādinām, ka 24. maijā kļuva zināms, ka Rīgas varas pārstāvji tomēr nolēma galvaspilsētas rotāšanā izmantotos Krievijas Federācijas karogus aizstāt ar Krievijas Olimpiskās komitejas karogiem. Tagad pilsētas centrā plīvo Krievijas Olimpiskās komitejas karogs.
Organizatori informēja, ka karogi, tika aizvietoti, vadoties pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) norādījumiem Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) sankciju dēļ.
Iepriekš Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā skaidroja, ka lai gan Krievijas sportistiem ir liegts uzstāties zem savas valsts karoga, tomēr nav lieguma izmantot Krievijas karogu pilsētas rotāšanā.
Ziņu lente
0