Un nospļauties par pasauli: ukraiņu politologam paskaidroja, kur slēpjas Krievijas spēks

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМосковский Кремль и небоскребы делового центра "Москва-сити", архивное фото
Московский Кремль и небоскребы делового центра Москва-сити, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 18.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas teležurnālists šokēja ukraiņu ekspertu ar asu frāzi, kurā brīdināja par sekām, ko nesīs Kijevas iespējamais mēģinājums izprovocēt konfliktu Kerčas šauruma un Azovas jūras rajonā.
RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Telekanāla "Rossija 1" programmas "60 minūtes" ēterā raisījās diskusija par to, vai Krievijas lēmums ierobežot piekļuvi Azovas jūrai militāro mācību periodā ir likumīgs. Ukrainas politologs Gordejs Belovs centās pierādīt, ka tas esot starptautisko tiesību pārkāpums, vēsta Sputnik Meedia.
Красивый вид на Старый город с верхней площадки - Sputnik Latvija, 1920, 31.08.2020
Novazāti mīti: rusofobija – igauņu identitātes pamats
Diskusijas gaitā Kijevas eksperts paziņoja, ka Maskavas ārpolitika balstoties tikai uz spēka.
"Krievijas Federācijas vienīgais arguments ir tās spēks. Bet Ukrainas arguments ir patiesība," viņš atklāja.
Programmas vadītājs Jevgēņijs Popovs palūdza ukraiņu ekspertu precizēt, kur tieši slēpjas "Ukrainas patiesība". Politologs attrauca, ka Azovas jūras akvatorija – "tā ir mūsu teritorija".
Savukārt Popovs atzīmēja, ka patiesība ir Krievijas pusē, tāpēc Belova spriedelējumus var pārfrāzēt: Krievijas spēks ir patiesībā.
"Mūsu spēks ir patiesībā," teica televīzijas programmas vadītājs.
"Lūk, to jūs nekādi nevarat saprast," piebilda Jevgēņijs Popovs.
Diskusijas turpinājumā ukraiņu eksperts mēģināja atsākt strīdu par to, vai pagaidu aizliegums ārvalstu kuģiem iziet zem Krimas tilta Azovas jūrā ir likumīgs. Viņam ieteica padomāt par to, pie kā var novest Krievijai naidīgās Kijevas provokācijas.
"Patiesība ir tāda, ka Krima ir mūsējā. Arī Azovas jūra būs mūsējā, ja jūs turpināsiet mūs provocēt," teica Popovs.
"Bet pasaule tā neuzskata," skaidroja Belovs.
"Nospļauties par pasauli," attrauca programmas "60 minūtes" vadītājs.
Aprīļa vidū Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka militāro mācību dēļ līdz 2021. gada 31. oktobrim ārvalstu kara kuģiem un citiem slēgta piekļuve Krievijas teritoriālajiem ūdeņiem vairākos Melnās jūras rajonos.
Piemēram, aizliegta ieeja Kerčas šaurumā un Azovas jūrā. Pie tam uz Ukrainas tirdzniecības kuģiem šie ierobežojumi neattiecas.
Krievijas vadības likumīgais lēmums radīja sašutuma vētru Ukrainas un viņu aizbildņu vadībā. ASV Valsts departaments paziņoja, ka Vašingtona ir "dziļi noraizējusies" par ieviestajiem ierobežojumiem, kuri it kā pārkāpjot starptautiskās tiesības.
Флаги США и Украины - Sputnik Latvija, 1920, 18.05.2021
Igaunijas vēstnieks Ukrainā stāsta par ASV "signālu" Krievijas karavīriem
Komentējot amerikāņu neapmierinātību, Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs norādīja, ka šīs pretenzijas ir nepamatotas.
"Pievēršu uzmanību tam, ka nav ieviesti nekādi ierobežojumi tirdzniecības kuģniecībai un Ukrainas ostu izmantošanai Azovas jūrā. Kas attiecas uz ierobežojumiem jebkurā zonā, kur notiek mācības, jāsaka: tā ir vispārpieņemta starptautiskā prakse," Rjabkovs paziņoja žurnālistiem.
"Mēs strādājam, stingri ievērojot atbilstošās daudzpusējā rakstura vienošanās un jebkādus citus līgumus, kuros piedalās Krievija," apliecināja Krievijas ĀM vadītāja vietnieks.
Ziņu lente
0