Bijušais Rīgas mērs kritizēja varasiestāžu lēmumu slēgt Uzvaras pieminekli

© Sputnik / Sergey MelkonovКрасная звезда из цветов у памятника Освободителям Риги, выложенная волонтерами
Красная звезда из цветов у памятника Освободителям Риги, выложенная волонтерами - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs norādīja, ka rindas ar ziediem Pārdaugavā pie uzvaras pieminekļa parādīja: Uzvaras diena Latvijā ir bijusi, ir un būs. Tie ir svarīgi svētki simtiem tūkstošu cilvēku, uzsvēra politiķis.
RĪGA, 11. maijs – Sputnik. Bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs nosauca par "sīku riebeklību" Latvijas varasiestāžu noteiktos ierobežojumus – liegumu nolikt ziedus pie Uzvaras pieminekļa 9. maijā.
Svētdien Latvijas policija slēdza piekļuvi Uzvaras piemineklim, aizbildinoties ar Covid-19 izplatības draudiem. Neskatoties uz ierobežojumiem, desmitiem tūkstošu cilvēku tomēr ieradās pie monumenta.
"Ar šīsdienas rindām ar ziediem Pārdaugavā pie Uzvaras pieminekļa rīdzinieki un Latvijas iedzīvotāji no jauna parādīja Uzvaras diena Latvijā ir bijusi, ir un būs. Tie ir svarīgi svētki simtiem tūkstošu cilvēku. Tā ir daļa no mūsu identifikācijas, mūsu pašu "es". Mēs ar to esam izauguši, ar to aug mūsu bērni. Un mēs to svinēsim jebkādos apstākļos!" Ušakovs uzrakstīja savā lapā Facebook.
Politiķis atzīmēja, ka varasiestāžu ieviestajiem ierobežojumiem nebija nekādas saiknes ar vīrusa apkarošanu.
Памятник Освободителям Риги - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2021
Ierobežojumi nav pieļaujami: Ušakovs aicina "apbērt Uzvaras pieminekli ar ziediem"
"Tie bija politiski ierobežojumi, ko pieņēma Rīgas jaunā vadība. To uzdevums bija radīt maksimālu diskomforta sajūtu desmitiem tūkstošu cilvēku, kuri ieradās nolikt ziedus pie Uzvaras pieminekļa. Tāds, lūk, sīku riebeklību līmenis lielajā dienā," paziņoja Ušakovs.
Pēc viņa domām, policisti parādīja augstu profesionālisma līmeni, neskatoties uz politiķu provokācijām.
"Atsevišķi lielu paldies gribu teikt brīvprātīgajiem, kuri šodien Rīgā izvadāja apsveikumus svētkos gandrīz 500 veterāniem un personīgi no mums visus apsveica un pateicās par uzvaru!" uzrakstīja bijušais mērs.
Ziņu lente
0