Krievijas politiķis pastāstīja par NATO pārkāpto solījumu Igaunijā

© фото из личного архиваВладимир Джабаров, первый заместитель председателя Комитета по международным делам Совета Федерации России
Владимир Джабаров, первый заместитель председателя Комитета по международным делам Совета Федерации России    - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes loceklis uzsvēra, ka ASV lēmums izsēdināt desantu Igaunijā militāro mācību ietvaros ir visīstākā provokācija.
RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Krievijas Federācijas Padomes loceklis Vladimirs Džabarovs sarunā ar RT komentēja ASV militāros manevrus Igaunijā, vēsta RIA Novosti.
7. maija naktī ASV desantēja Igaunijā vairāk nekā 700 karavīrus, militāro tehniku un ekipējumu mācību "Swift Response" ietvaros. Tallina precizēja, ka lielākā daļa desantnieku ar transporta lidmašīnām ieradušies no ASV.
Американский десант во время учений Bayonet Strike в Адажи - Sputnik Latvija, 1920, 09.05.2021
ASV izsēdināja desantu Igaunijā pēdējo 25 gadu laikā lielāko mācību ietvaros
"Nav ne mazāko šaubu, tā ir visīstākā provokācija. Kad mēs pārvietojam armiju savā teritorijā, to uzskata par apdraudējumu visām valstīm, bet tas, ka viņi atsūtījuši uz Igauniju savu kontingentu, - tā esot norma. Pie tam reiz apsolīja, ka šī valsts būs pasīvs NATO loceklis, bet tagad to pārvērš par aktīvu mērķi iespējamam atbildes triecienam. Lūk, kāda dubulta morāle," teica Džabarovs.
Politiķis uzsvēra, ka tāda rīcība no Vašingtonas puses ir nepieļaujama, un paziņoja: ar tamlīdzīgiem soļiem Savienotās Valstis pūlas provocēt Krieviju "uz kaut kādām darbībām", lai pēc tam pārmestu Maskavai agresiju un ieviestu pret to ierobežojumus.
Ziņu lente
0