Piekļuvi Uzvaras piemineklim 9. maijā var slēgt jebkurā brīdī

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Освободителям Риги
Памятник Освободителям Риги - Sputnik Latvija, 1920, 09.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
9. maijā Uzvaras laukumu iejozīs barjeras. Valsts policija patur tiesības slēgt piekļuvi monumentam Rīgas atbrīvotājiem.
RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Sestdien, 8. maijā, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens tikās ar operatīvajiem dienestiem un Rigas domi jautājumā par kārtības nodrošināšanu Uzvaras parkā Rīgā 9. maijā, vēsta Mixnews.lv.
Politiķis uzlsvēra, ka šogad kārtību Covid-19 pandēmijas apstākļos palīdz nodrošināt Rīgas dome. Pašvaldība uzstādīs barjeras ap Uzvaras parku – tām vajadzētu atvieglot darbu kārtības sargiem.
День Победы у памятника Освободителям в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 06.05.2021
Uzvaras diena Rīgā būs! Piekļuve Uzvaras piemineklim netiks slēgta
Taču piekļuve Uzvaras piemineklim būs atvērta, lai cilvēki varētu mierīgi pieiet pie monumenta un nolikt ziedus.
Pie tam Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, kas piedalījās sapulcē, savukārt brīdināja, ka policisti var jebkurā brīdī slēgt piekļuvi piemineklim, ja viņiem radīsies iespaids, ka cilvēku pie monumenta ir pārāk daudz.
Tiem, kuri nāks ar ziediem uz parku, jāievēro sociālā distance – 2 metri un jāpatur prātā liegums pulcēties.
Ruks pastāstīja, ka policisti sagatavojuši darbības plānu, kas paredz kontrolēt pieminekļa apmeklētāju plūsmu.
Ģirģens konstatēja: visiem ir saprotams, cik svarīga noteiktai sabiedrības daļai ir tradīcija nolikt ziedus pie Uzvaras pieminekļa, taču norādīja, ka, ņemot vērā infekcijas gadījumu skaita pieaugumu, Latvija vēl aizvien staigā pa plānu ledu.
Tāpēc IeM vadītājs aicināja neriskēt un stingri ievērot epidemioloģiskos ierobežojumus.
День Победы у памятника Освободителям в Риге. Полицейский в маске - Sputnik Latvija, 1920, 08.05.2021
9. maijā Nacionālā apvienība dosies pie Uzvaras pieminekļa
Atgādināsim, ka Rīgas pašvaldība plānoja slēgt piekļuvi Uzvaras piemineklim 9. maijā, tomēr Latvijas Krievu savienības deputātiem izdevās vienoties par to, ka ierobežojumu nebūs un visi varēs svētku dienā nolikt ziedus, ievērojot epidemioloģiskos ierobežojumus.
Nacionālisti, pārskaitušies par to, ka plāns izjaukt Uzvaras dienas svētkus Rīgā ir izgāzies, nolēma arī doties svētku dienā pie pieminekļa, lai sekotu policistu darbam. Nacionālās apvienības pārstāvji uzskata, ka pērn policisti sagādājuši vilšanos, - viņi palaiduši garām krievu pūli pie pieminekļa.
"Saskaņa" un LKS aicina visus, kas vēlas Uzvaras dienā atnākt pie pieminekļa un nolikt ziedus, būt ļoti uzmanīgiem un nekādā gadījumā nepieļaut provokācijas.
Ziņu lente
0