Politika

Politologs: dīvaini ir redzēt, kā Latvijas aizsardzības ministrs pamāca ASV prezidentu

Павел Фельдман - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija nav ne NATO smadzenes, ne sponsors, un ne jau tās ministram pamācīt ASV prezidentu jautājumā par armēņu genocīda atzīšanu un attiecību sarežģīšanos ar Turciju, konstatēja politologs.
RĪGA, 27. aprīlis – Sputnik. Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks paziņoja, ka ASV prezidenta Džo Baidena lēmums atzīt armēņu genocīdu Osmaņu impērijā apgrūtinās Turcijas un ASV attiecības, kā arī negatīvi ietekmēs sadarbību NATO.
Politologs, Krievijas Tautu draudzības universitātes Stratēģisko pētījumu institūta direktora vietnieks Pāvels Feldmans, komentējot situāciju intervijā Sputnik Latvija, paziņoja, ka ir ļoti dīvaini dzirdēt tamlīdzīgus izteikumus no valsts, kas NATO blokā nozīmes ziņā ieņem vienu no pēdējām vietām.
Флаг Турции - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2021
ASV prezidents atzinis armēņu genocīdu
"Šis ministrs uzņemas pamācīt ASV, kas patiesībā par saviem līdzekļiem uztur visu bloku," konstatēja eksperts.
Feldmans piebilda, ka zināms veselais saprāts politiķa vārdos ir, jo Turcija ir NATO loceklis, un ASV izšķīrušās par nedraudzīgu soli attiecībās ar sabiedroto, un vērojama zināma plaisa.
"Taču ne jau Baltijas valstu pārstāvjiem par to spriest. Vienkārši vēlas, acīmredzot, atgādināt, ka arī viņi ir NATO. Tādā veidā viņi demonstrē, ka vairāk nekā citas valstis ieinteresētas saglabāt NATO, panākt, lai tas vēl aizvien vismaz ārēji saglabātos monolīts, to neplosītu iekšējās ideoloģiskās un politiskās pretrunas, jo Baltijas valstis ir ļoti ieinteresētas bloka pastāvēšanā, bet tā viņas nespēj nodrošināt savu nacionālo drošību praktiski pilnībā sagrautās militārās rūpniecības nozares apstākļos," teica eksperts.
Фельдман: странно слышать, как министр обороны Латвии поучает президента США
Ziņu lente
0