"Mozaīka" uzsāk ziedojumu vākšanu Tukuma cietušo rehabilitācijai

© REUTERS / Mike BlakeФлаг ЛГБТ на флагштоке
Флаг ЛГБТ на флагштоке - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drausmīgs incidents ar cilvēka aizdedzināšanu Tukumā, kas iespējams, bija naida noziegums, jau pievērsis valdības uzmanību. Tagad LGBT organizācija "Mozaīka" vāc līdzekļus cietušo ārstēšanai un rehabilitācijai, bet policija nopietni ķērās pie izmeklēšanas.
RĪGA, 26. aprīlis - Sputnik. Sestdien, 24. aprīlī, uz prātam neaptveramu incidentu ar cilvēka aizdedzināšanu Tukumā reaģēja Latvijas augstākās amatpersonas, tostarp Ārlietu ministrijas vadītājs Edgars Rinkēvičs un prezidents Egils Levits. Prezidents uzsvēra, ka ja "noziedznieka motivācija ir bijusi naids pret kādu sabiedrības daļu, tad tas pastiprina viņa vainu".
Atgādinām, ka Tukumā ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki. Viens no cietušajiem - Artis - pastāstīja, ka kāds vīrietis aizdedzinājis viņa draugu. Pēc Arta vārdiem ļaundaris, uzbruka viņa draugam Normundam kāpņu telpā, aplēja ar degšķidrumu un aizdedzināja. Rezultātā cietušajam Normundam ir 85% ķermeņa apdegumi un viņš atrodas reanimācijā Rīgā.
Пожар - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2021
"Latvijā nav vietas šādām nelietībām": incidents Tukumā piesaistīja ĀM vadītāja uzmanību
Jaunais cilvēks teica, ka ļaundaris ne reizi vien draudēja viņam un viņa draugam, kas kopīgi īrē dzīvokli. Viņš vairākkārt bija pieprasījis, lai jaunieši aizvācas no pilsētas. Spriežot pēc Arta vārdiem, var secināt, ka noziedznieks uzbrucis Normundam neiecietības pret seksuālo minoritāšu pārstāvjiem dēļ.
Lai atbalstītu cietušos jauniešus, LGBT organizācija "Mozaīka" uzsāka līdzekļu vākšanu viņu ārstēšanai un rehabilitācijai. Savā Twitter mikroblogā Mozaīka raksta, ka vīriešiem priekšā smags ārstēšanās un rehabilitācijas process.
"Aicinām ikvienu palīdzēt abiem nelaimē nonākušajiem puišiem, ziedojot līdzekļus viņu ātrākai atlabšanai," teikts ziņojumā.
Policisti arī publicēja tvītu, kurā paskaidroja, ka tiek izmeklētas vairākas notikuma iespējamas versijas un nozīmētas vairākas ekspertīzes.
Ziņu lente
0