Video

Četrkājainais detektīvs Akajs: labākais suns-glābējs Krievijā strādā Kaļiņingradā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četrkājainais detektīvs no Kaļiņingradas – astoņus gadus vecais borderkollijs Akajs vislabāk Krievijā tiek galā ar uzdevumu atrast un "sabučot" cilvēku.

Atrast un "samīļot"cilvēku ir visu glābējsuņu galvenais uzdevums. Pērn ar to vislabāk tika galā četrkājainais detektīvs no Kaļiņingradas – astoņus gadus vecais borderkollijs Akajs.

"Mūsu suņi meklē cilvēkus uz pozitīvu emociju pamata. Mums ir jāatrod un "jāsabučo", "jāsamīļo", jāapzīmē cilvēks," pastāstīja Akaja īpašnieks, Kaļiņingradas apgabala Ārkārtas situāciju ministrijas glābšanas vienības kinologs Aleksandrs Aleksandrovs.

Viņš atklāja, ka suņi-glābēji tiek izbrāķēti, tiklīdz novērota mazākā agresija pret cilvēkiem. Ja suns metas virsū cilvēkam, viņam neļauj strādāt, paskaidroja kinologs.

Krievijas labākā glābēja goda nosaukumu Akajs izcīnīja ĀSM konkursā. Detektīva galvenā iemaņa – meklēt cilvēkus mežā un zem gruvešiem. Savu meistarību dienesta suņi demonstrē ik gadus, iziet apmācības kursus un nokārto eksāmenus, lai tos pielaistu darbam. Akajs piedalās meklēšanas operācijās visā Krievijā.

Ziņu lente
0