Video

"Visus neiesēdināsiet": LKS organizēja piketu pret žurnālistu aizturēšanu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālistu vajāšana ir rupjš vārda brīvības pārkāpums, uzsvēra EP deputāte Tatjana Ždanoka piketā pret Baltnews un Sputnik autoru aizturēšanu.

Latvijas Krievu savienība (LKS) reaģēja uz ziņu par to, ka VDD aizturējis septiņus cilvēkus ar apsūdzībām par ES sankciju režīma pārkāpumu, un organizēja piketu pie Brīvības pieminekļa Rīgā ar lozungu "Visus neiesēdināsiet".

Runa ir par kratīšanām un krievvalodīgo žurnālistu aizturēšanu, kuri sadarbojas ar portāliem Baltnews un Sputnik. Procesuālās darbības 3. decembrī organizēja Valsts drošības dienests.

"Latvijā sācies politiskās vajāšanas kārtējais posms," tā notiekošo raksturoja LKS līdere, Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka. 

Sīkā – LKS video.

Iepriekš jau vēstīts, ka 3. decembrī VDD organizēja kratīšanas, izņēma tehniku, aizturēja un nopratināja virkni krievvalodīgo žurnālistu. Visi aizturētie ir starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa", kuras ietvaros strādā portāli Baltnews un Sputnik. Patlaban aģentūras juristi cenšas atrisināt minēto situāciju.

Jāpiebilst, ka ES individuālās sankcijas vērstas pret ziņu aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektoru Dmitriju Kiseļovu, pati aģentūra sankciju sarakstos nav iekļauta. Baltijas valstis sankcijas interpretē paplašināti un attiecina tās arī uz aģentūru, tomēr Krievijas ĀM jau norādījusi, ka tamlīdzīgs traktējums ir absurds.

Ziņu lente
0