Politika

"Esmu liberālāks par "liberāļiem": Iesalnieks pasūdzējies par Twitter bloķēšanu

© Foto : twitter / Jānis IesalnieksЯнис Иесалниекс
Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Iesalnieks pasūdzējās par "stukačiem", kuru sūdzību dēļ Twitter iesaldēja vienlaikus vairāku zināmu Nacionālās apvienības pārstāvju profilus.

RĪGA, 7. novembris – Sputnik. Iemesls, kura dēļ ceturtdien Twitter iesaldēja vienlaikus vairāku Nacionālās apvienības locekļu profilus, izskatās, līdz galam nav skaidrs pat pašiem sūdzību iesniedzējiem.

Taču Twitter tomēr paziņoja par Nacionālās apvienības oficiālā profila iesaldēšanu (jāsaka, ka jau ne pirmo reizi), Rīgas domes Nacionālā bloka frakcijas deputāta Ģirta Lapiņa, paša Jāņa Iesalnieka profila iesaldēšanu, kā arī par to, ka uzsākta pārbaude attiecība pret Jāņa Dombravas profilu.

Notikušais ļoti nomāca, taču nesalauza Iesalnieku – viņš uzrakstīja dusmu pilnu publikāciju Facebook, apsūdzot visās nelaimēs totalitāro domāšanu un padomju pagātni.

"Dzīvojam laikā, kad sevi par "liberāļiem" dēvē cilvēki, kas lepojas, ka barā beidzot izdevies kādam aizbāzt muti. Tā ir ņirgāšanās par klasisko liberālismu. Patiesībā tie ir žultaini cilvēciņi ar totalitāru domāšanu, kas padomju okupācijas gados nosūdzētu čekai savus kaimiņus. Konservatīvo viedokļu izslēgšana no lielākajiem sociālajiem tīkliem mūs novedīs tur, kur šobrīd nonākusi ASV sabiedrība - noslēgtās kopienās, kas savstarpēji ne tikai nesarunājas, bet patiesi ienīst viena otru. Latvijai to nenovēlu.

P.S. Ir, piemēram, Twiterī tāda Selma Levrence, izteikta marksiste. Taču es nekad neesmu ziņojis par viņas vai viņas domubiedru ierakstiem, jo uzskatu, ka jebkuram viedoklim ir tiesības uz eksistenci. Acīmredzot esmu liberālāks par "liberāļiem". Cancel the #CancelCulture."

Jāsaka, ka Jāņa Iesalnieka profila iesaldēšanas autors Jānis Polis atzinās, ka nespēj atcerēties, par ko tieši pasūdzējies uz politiķi.

​Atcerēties, kā tas bija, pēc Poļa sacītā, ir sarežģīti, jo Twitter šīs sūdzības izskata veselu mūžību.

​"​Oficiāli esmu kļuvis par "Cancel kultūras" trieciennieku. Tieši gribēju rakstīt, ka pilnīgi nekādā jēgā tie report, jo Twitter atzīst par vainīgu un neko nedara. Izrādās, dažkārt tomēr dara. Un nē, es tiešām neatceros, par ko tas bija, jo tos report izskata bezgalīgi ilgi," centās attaisnot sevi Polis.

​Tomēr sociālo tīklu lietotāji atšķirīgi novērtēja viņa rīcību un lielīšanos ar šo faktu.

"Un jūs esat tie "vārda brīvības" nesēji? Smieklīgi! Klauns, nekas vairāk," paziņoja Edgars Kristaps Rupeiks.

​"Sīkas stukača dvēselītes lielie prieki!" atzīmēja Dace Puriņa.

​Atgādināsim, ka šī gada aprīlī Nacionālās apvienības profils Twitter vietnē bija uz laiku iesaldēts ar atsauci uz sabiedrības noteikumu pārkāpumu.

"Latvijas Twittertelpa jau gadiem veidojas par liberāļu pīļu dīķi. Sāku domāt, vai turpmāk maz vērts šeit vēl uzturēties un ieguldīt enerģiju. Lai jau "diskutē" savā sulā," komentēja toreiz šo notikumu Jānis Iesalnieks.

Deputāts atzīmēja, ka Nacionālās apvienības profilā pārsvarā bija informācija par partijas publikācijām mājaslapā, paziņojumi, informācija par pasākumiem, atbildes uz jautājumiem un tamlīdzīgas lietas.

Ziņu lente
0