Ušakova aizliegtā ierīce: KNAB lūdz Latvijas Ģenerālprokuratūru izvirzīt apsūdzību

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков с супругой Иветой Страутиней-Ушаковой во время митинга на Ратушной площади
Мэр Риги Нил Ушаков с супругой Иветой Страутиней-Ушаковой во время митинга на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs atcerējās par "stratēģiskās nozīmes" suvenīru, kuru atklāja Rīgas bijušā mēra Nila Ušakova kabinetā 2019. gadā, un iesniedza pieprasījumu Ģenerālprokuratūrai.

RĪGA, 15. oktobris – Sputnik. "Tieši pēdējā darba dienā pirms sākt darbu Eiroparlamentā, šo piektdien es oficiāli saņēmu no KNAB aizdomās turamā statusu. Ziniet par ko? Par to, ka manā kabinetā domē kratīšanas laikā tika atrasta paštaisīta ierakstoša ierīce, kas mētājās plauktā kopā ar suvenīriem un dažādām dāvanām. Kā es sapratu no apraksta, runa ir par līmētu albumu,  kurā bija iebūvēti kamera un mikrofons," uzrakstīja bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs savā Facebook 2019. gada jūnijā.

Toreiz Ušakovs nosauca pie viņa atrasto ierīci par "tādu krāmu, no sērijas jauno elektronikas fanu klubiņš" un skaidroja, ka to, visticamāk, uzdāvināja viņam kā suvenīru.

Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
"Saskaņa" atgriezīsies un visu sakārtos: Nils Ušakovs vēl veiksmi jaunajam Rīgas mēram

Vairāk nekā pēc gada Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) publicē pieprasījumu Ģenerālprokuratūrai par apsūdzības izvirzīšanu kādam cilvēkam par aizliegtas video novērošanas ierīces glabāšanu, kas tika maskēta kā grāmata.

KNAB viltus grāmatu klasificēja kā stratēģiskās nozīmes ierīci, kas paredzēta operatīvai darbībai. Tā teikts biroja izplatītajā paziņojumā.

Atgādināsim, ka privātpersonām šādu ierīču iegāde, glabāšana un izmantošana Latvijā ir aizliegta.

Latvijas likumdošana pietiekami stingri izturas pret jebkādu "spiegošanas tehniku": suvenīru pulksteņu vai šķiltavu īpašniekiem ar iebūvētu diktofonu un kameru var draudēt kriminālatbildība (cietumsods uz laiku līdz diviem gadiem un naudas sods).

Lietu par Ušakova aizliegto ierīci ierosināja 2019. gada 7. oktobrī. Šo lietu izcēla no kriminālprocesa par korupciju "Rīgas satiksmē".

Ziņu lente
0