Miljardi par apvērsumu: politologs pastāstīja, kā ES pārpērk baltkrievus

© Photo Российская Таможенная АкадемияKrievijas Tautu draudzības universitātes Stratēģisko pētījumu un prognožu institūta direktora vietnieks, politisko zinātņu kandidāts Pāvels Feldmans
Krievijas Tautu draudzības universitātes Stratēģisko pētījumu un prognožu institūta direktora vietnieks, politisko zinātņu kandidāts Pāvels Feldmans - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropa faktiski cenšas pārpirkt baltkrievus, parādīt, ka integrācija ar KF maksā 1,5 miljardus dolāru, bet draudzība ar ES – četrus, taču šeit galvenais nav summa, bet gan finanšu palīdzības nosacījums – nelikumīga varas maiņa.

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Baltkrievija var saņemt no Eiropas Savienības līdz četrus miljardus dolāru varas maiņas gadījumā, paziņoja opozīcijas koordinācijas padomes loceklis Pāvels Latuško. Pēc viņa sacītā, gaidāma reālas finanšu palīdzības "pasākumu pakete" ekonomiskās situācijas stabilizēšanai.

Skaidrs, kas tas ir sava veida atbildes arguments uz materiālo atbalstu Minskai no Maskavas puses, atzīmēja Krievijas Tautu draudzības universitātes Stratēģisko pētījumu un prognožu institūta direktora vietnieks, politisko zinātņu kandidāts Pāvels Feldmans.

"Vārdos vēlas pat iedot trīs reizes vairāk, taču ar atrunu – tikai ja notiks varas maiņa. Faktiski viņi cenšas pārpirkt baltkrievus, parādīt, ka integrācija ar Krieviju maksā 1,5 miljardus, bet draudzība ar ES – četrus," sacīja Sputnik Latvija Feldmans.

Pēc eksperta teiktā, esošajā situācijā, pēc pandēmijas, Eiropas Savienība diez vai atradīs šo naudu – kā zināms, no daudzsološiem solījumiem līdz to reālai izpildīšanai ir mērojams ļoti tāls ceļš.

Исполнительный директор Международной мониторинговой организации CIS-EMO Станислав Бышок - Sputnik Latvija
Politika
Politologs: ES neatzīst vēlēšanas Baltkrievijā, tomēr par prezidentu uzskata Lukašenko

"Pats galvenais nosacījums, kas jāizpilda, lai saņemtu šos līdzekļus, ir nelikumīga varas maiņa ar valsts apvērsuma palīdzību. Domāju, Eiropas Savienības vadītāji paši maz tic šādai varbūtībai. Fakts, ka Baltija un Polija aktīvi virza šo iniciatīvu, nenozīmē, ka Brisele uzreiz ir gatava šādi rīkoties," paskaidroja Feldmans.

KF prezidents Vladimirs Putins tikšanās laikā ar Baltkrievijas vadītāju Aleksandru Lukašenko paziņoja, ka Maskava piešķirs Minskai valsts kredītu 1,5 miljardu dolāru apmērā. Kremlī atzīmēja, ka daļa jaunā kredīta tiks novirzīta iepriekšējo parādu refinansēšanai, bet daļa būs jauni līdzekļi.

© SputnikПутин: Россия предоставит Беларуси госкредит на 1,5 миллиарда долларов
Miljardi par apvērsumu: politologs pastāstīja, kā ES pārpērk baltkrievus - Sputnik Latvija
Путин: Россия предоставит Беларуси госкредит на 1,5 миллиарда долларов

Baltkrievijā otro mēnesi nerimstas opozīcijas protesta akcijas, kura neatzīst Lukašenko uzvaru prezidenta vēlēšanās augustā. Opozicionāri paziņoja par koordinācijas padomes izveidošanu "varas nodošanai" republikā. Ģenerālprokuratūra klasificēja to kā draudu Baltkrievijas valstiskumam un ierosināja krimināllietu, vairāki opozīcijas aktīvisti ir aizturēti.

Ziņu lente
0