KF iedzīvotāji sākuši interesēties par biļetēm uz Eiropu vasarā: Rīga ir starp galamērķiem

© Sputnik / Sergey MelkonovЭкскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией
Экскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļotāji no Krievijas šobrīd izjūt vislielāko interesi par šādiem galamērķiem: Belgrada, Kišiņeva, Stambula, Biškeka, Taškenta, Minska, Erevāna, Kijeva, Rīga, Atēnas, Burgasa, Parīze, Ženēva.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. Krievijas iedzīvotāji sākuši vairāk interesēties par ārzemju braucieniem, runa nav par rezervāciju vilni, taču aviobiļešu uz ārzemēm tirdzniecība jau ir, vēsta Aviaport ar atsauci uz braucienu un ceļojumu servisa Tutu.ru analītiskā centra datiem.

Pagaidām pārdoto aviobiļešu uz ārzemēm daļa sastāda mazāk nekā 5%, taču ceļotāji sākuši interesēties par galamērķiem, kuri vēl pirms dažām dienām nebija Top 10.

Līdz 15. jūlijam bija neliela interese par lidojumiem uz tuvo ārzemju valstīm – piemēram, uz Kišiņevu, Taškentu, Erevānu, Biškeku, Minsku, Kijevu. Tagad Top 10 iekļuva arī reisi no Maskavas uz Belgradu un Stambulu. Turklāt pēdējo dienu laikā bija pārdotas biļetes uz Rīgu, Atēnām, Parīzi, Ženēvu un Burgasu.

Пограничный контрольно-пропускной пункт Терехово латвийско-российской границы - Sputnik Latvija
Rinkēvičs paskaidroja, kāpēc Latvija never vaļā robežu ar Krieviju

Iepriekš ziņots, ka "Rospotrebnadzor" nosūtīja Transporta ministrijai un "Rosaviacija" sarakstu ar 13 valstīm, ar kurām Krievija var atjaunot aviosatiksmi pirmā posma ietvaros.

Valstu sarakstā, kuras ir piemērotas pēc epidemioloģiskiem rādītājiem, izrādījušās 9 Eiropas Savienības valstis (Lielbritānija, Ungārija, Vācija, Dānija, Itālija, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Somija), kā arī Vjetnama, Ķīna, Mongolija un Šrilanka.

Savukārt ES ieteikusi atcelt ierobežojumus neobligātiem braucieniem attiecībā uz 13 valstīm. Sarakstā figurē Alžīrija, Austrālija, Kanāda, Gruzija, Japāna, Maroka, Jaunzēlande, Ruanda, Dienvidkoreja, Taizeme, Tunisija, Urugvaja, kā arī Ķīna, ar nosacījumu, ka tiek apstiprināta savstarpējība robežu atvēršanas jautājumā.

Ziņu lente
0