Latvijā 8 jauni Covid-19 gadījumi: SPKC meklē autobusa Liepāja-Rīga pasažierus

© Sputnik / Sergey MelkonovВодитель автобуса междугороднего сообщения
Водитель автобуса междугороднего сообщения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizritējušajā diennaktī Latvijā ir veikti 1870 koronavīrusa testi un atklāti 8 jauni inficēšanās gadījumi. Slimību profilakses un kontroles centrs veic izmeklēšanu.

RĪGA, 11. jūlijs – Sputnik. Saskaņā ar Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informāciju, aizritējušajā diennaktī tika atklāti 8 jauni koronavīrusa inficēšanās gadījumi.

Pēdējās diennakts laikā valstī veikti 1870 izmeklējumi. Visā epidēmijas laikā ir veikti 167 480 Covid-19 testi. Kopumā ir atklāti 1173 inficētie, 1019 cilvēki ir izveseļojušies, 30 – miruši.

​Slimnīcās joprojām atrodas trīs cilvēki ar apstiprinātu koronavīrusa diagnozi. Vienam no viņiem ir smaga slimības gaita. Kopš epidēmijas sākuma no slimnīcām izrakstīti 183 pacienti ar Covid-19.

​SPKC cenšas noskaidrot katra Covid-19 gadījuma izcelsmi. Tur tiek meklēti autobusa pasažieri ar reisa numuru 7937, kurš brauca maršrutā Liepāja-Saldus-Rīga.

Viens no pasažieriem ar apstiprinātu Covid-19 brauca ar šo reisu. Visus, kas brauca šajā maršrutā kopā ar viņu, lūdz nekavējoties sazināties ar SPKC speciālistiem pa tālruni 67 271 738 un sākt ievērot pašizolācijas režīmu.

​Piektdien, 10. jūlijā, Ministru kabinets pieņēma lēmumu par sabiedriskās ēdināšanas iestāžu darba laika saīsināšanu ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību un novērst jaunus saslimšanas uzliesmojumus.

Turklāt, saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem ir jāizvieto informācija par maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu, kuri vienlaikus drīkst atrasties iestādē, apmeklētājiem redzamā vietā (pie ieejas un pie kases).

Tāpat līdz 1. septembrim plānots pagarināt ierobežojumus cilvēku skaitam, kuri drīkst vienlaikus atrasties sabiedriskās ēdināšanas iestādēs. Pie viena galdiņa iestādē varēs sēdēt ne vairāk par četriem cilvēkiem, ja viņi nav vienas mājsaimniecības locekļi, savukārt terasē – ne vairāk par 8 cilvēkiem.

Ziņu lente
0