Nils Ušakovs: "Parādīsim, ka simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju svin Uzvaras dienu!"

© Sputnik / Sergey MelkonovСвеча в руках
Свеча в руках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāts, Rīgas bijušais mērs Nils Ušakovs atgādināja: lai arī Uzvaras dienā, 9.maijā neizdosies salpulcēties, iedzīvotāji tomēr var kopīgi atzīmēt svētkus ar svecēm logos.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts, Rīgas bijušais mērs Nils Ušakovs savā lapā Facebook atgādināja, ka Uzvaras diena ir jānosvin, lai arī spēkā joprojām ir aizliegums pulcēties, kas Latvijā pieņemts Covid-19 izplatības draudu fonā.

"Šogad mēs nevarēsim visi kopā vienlaikus vakarā sapulcēties Pārdaugavā, Rīgā vai pie "Aļošas" pieminekļa Rēzeknē, vai Dubrovina parka Daugavpilī. Taču ar gaismu logos mēs varam parādīt, ka simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju atzīmē Uzvaras dienu! Svece, mobilais tālrunis, vienkārši šķiltavas – tās jau ir tehniskās nianses," uzrakstīja Ušakovs.

Politiķis atklāja, ka viņam zināms arī liels skaits cilvēku, kuri 9.maijā, stingri ievērojot visus drošības noteikumus un karantīnas pasākumus plāno organizēt lokālus svētku salūtus.

"Uguns logā pl. 22:00 un salūti 22:45! Atlikusi nedēļa!" atgādināja Ušakovs.

Iepriekš politiķis uzsvēra, ka 9.maija svētkus Latvijā ir noteikti jānosvin, neskatoties ne uz kādiem kavēkļiem. Vienkārši, ņemot vērā Covid-19 izplatības draudu dēļ valdības ieviesto aizliegumu pulcēties, ir jāparāda lielāka izdoma un vēlme.

Российские летчики показали чудеса пилотажа во время подготовки к параду Победы - Sputnik Latvija
Video
Krievijas lidotāji parādīja pilotāžas brīnumus gatavošanās laikā Uzvaras dienas parādei

Tā nu ir dzimusi ideja 9.maijā pl.22:00 visiem vienlaikus iedegt logos svecītes vai pagaismot ar lukturīšiem, telefoniem, šķiltavām – ar ko iespējams – baismīgā kara upuru piemiņai un par godu Lielajai Uzvarai, jo tā cilvēki demonstrēt saliedētību svētkos.

Tāpat Ušakovs piezīmēja, ka vienojies ar izpildītājiem, kuri pēdējos gados uzstājās Rīgā Uzvaras dienā, un tagad 8. un 9. maijā dažādās platformās YouТube un Facebook būs iespējams noskatīties Ļeva Ļeščenko, grupu "Pesņari", "Mašina vremeņi", "Čaif", Garika Sukačova un DDT priekšnesumu ierakstus no koncertiem Rīgā.

"8. un 9. maijā paskatieties YouTube un Facebooj svētku koncertu ierakstus, kuri pēdējos gados tika organizēti pie Uzvaras pieminekļa!" aicināja Ušakovs.

Ziņu lente
0