LTV bijušais vadītājs miris no Covid-19; viņa atraitni šokē Latvijas attieksme

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasМедицинский работник в реанимационном отделении больницы
Медицинский работник в реанимационном отделении больницы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Es uzsprāgu!" pastāstīja nesen viņsaulē aizgājušā LTV bijuša ģenerāldirektora Rolanda Tjarves dzīvesbiedre. Nellija Ločmele pastāstīja par vīra nāvi un konstatēja, ka viņu šokē Latvijas iedzīvotāju attieksme pret koronavīrusu, kas patiešām nogalina.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. LTV bijušais ģenerāldirektors, LU Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzējs Rolanda Tjarve miris sestdien, 11. aprīlī. Viņa dzīvesbiedre Nellija Ločmele atzina, ka nekādi nav gribējusi rakstīt par vīra nāvi, tomēr situācija viņu burtiski piespiedusi, vēsta Mixnews.lv.

Nellija Ločmele – žurnāla Ir.lv galvenā redaktore. Savā izdevumā viņa publicēja rakstu, kura pastāstīja, kā miris viņas vīrs.

​Ločmele atcerējas, ka vīrs saslimis 16. martā. viņam diagnosticēts koronavīruss. Testa rezultātus ģimene saņēma 23.martā.

Tas bija viens no pirmajiem inficēšanās gadījumiem Latvijā ar nenoskaidrotu avotu. Tjarve nevarēja atvest slimību no ārzemēm, jo pēdējā laikā nekur nav bijis. Viņš nav arī riska grupā – viņš bija 54 gadus vecs, un hronisku slimību viņam nebija.

Jau 26.martā viņa stāvoklis strauji pasliktinājās. Nācās izsaukt "ātro palīdzību". Tjarvi nogādāja Infektoloģijas centrā, reanimācijas nodaļā. 29.martā viņu pieslēdza pie plaušu mākslīgās ventilācijas aparāta.

Pēc tam divas nedēļas ārsti cīnījās par viņa dzīvību. Nesekmīgi. 11.aprīlī Tjarves sirds apstājās.

Pirmdien, 13.aprīlī viņa dzīvesbiedre saņēma spēkus un ieskatījās telefonā – tur bija simtiem līdzjūtību. Tur viņa izlasīja ziņu, no kuras, kā pati atzinās, "uzsprāgusi".

"Kāds vīra kursabiedrs — sakarīgs un tiešām sirsnīgs čalis — atrakstīja, ka pie viņa mājās tūlīt būs pulcēšanās Rolanda piemiņai un viņi gaida kādu vēsti arī no manis. Es uzsprāgu!" atcerējās Ločmele.

Sieviete, kuras vīrs burtiski nesen miris no Covid-19, bija pārsteigta, kā apkārtējie vērtē ierobežojošos pasākumus, vīrusa izplatību un pat necenšas saprast, ka situācija ir ļoti nopietna un apdraud visu dzīvības.

"Cik cilvēkiem vēl ir jānonāk pie elpināšanas aparāta un morgā, lai visi beidzot saprastu situācijas nopietnību?" vaicāja Tjarves dzīvesbiedre.

Par vīra bērēm viņa pastāstīja: Tjarve nav bijis cilvēks, kam patiktu atvadas ar divu metru distanci starp atnācējiem, tāpēc atvadas notiks tikai pēc epidēmijas, kad tiks atcelta ārkārtas situācija.

"Tāpēc dvēseles atstāto miesu tagad atdosim ugunij, bet Rolanda dzīvi skaisti godināsim kopīgās atvadās pēc ārkārtas situācijas beigām. Ģimene pateicas par dziļo līdzjūtību, tā mūs stiprina," visus, kuri vēlētos atvadīties no Tjarves, nomierināja viņa atraitne publikācijā savā lapā Twitter.

​Atgādināsim, ka Rolands Tjarve, LU Filoloģijas fakultātes žurnālistikas nodaļas absolvents, sāka žurnālista darbu jau 1989.gadā. Vispirms strādāja izdevumā "Vefietis", vēlāk – Latvijas radio.

1994.gadā viņš ieņēma Latvijas reformu ministra preses sekretāra posteni. Strādāja arī premjerministra Māra Gaiļa padomnieka amatā.

1995.gadā kļuva par Nacionālā radio un televīzijas padomes locekli, savukārt 1998. gadā Tjarve kļuva par Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru, šajā amatā nostrādājot līdz 2002.gadam.

Tjarve bija biežs viesis dažādos medijos, uzstājās kā eksperts. Viņa viedoklis tika uzklausīts.

Pēc Rolanda Tjarves nāves, 11.aprīlī Nellija Ločmele savā lapā Twitter visus aicināja saudzēt sevi, līdzcilvēkus un mediķus šajā epidēmijā, jo vīruss ir viltīgs, bet dzīvība ir trausla. Tas jāpatur prātā arī tad, ja jūtamies veseli un šķietami neievainojami.

Ziņu lente
0