Mediķi ierakstījuši video par iespējām pasargāties no koronavīrusa

© Sputnik / Sergey MelkonovНовые машины неотложной помощи в Латвии
Новые машины неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja jau jāmirst, tad labāk – ar jautrību, nolēma Latvijas "ātrā palīdzība" un ierakstīja amizantu sižetu par to, kā droši apsveicināties.

RĪGA, 8. marts - Sputnik. Latvijas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) uzsācis akciju #SafeGreeting, stāsta Mixnews.lv.

Mediķi ierakstījuši video, kurā piedāvā iespējamos ikdienas apsveicināšanās variantus. Uzņemšanā piedalījās pat NMPD vadītāja Liene Cipule.

"Iesaisties un ikdienā izmanto #DrošsSveiciens, lai pasargātu sevi no saslimšanas! Mūsu komanda piedāvā pāris foršas idejas, lai izvairītos no saslimšanas. Iesaisties arī Tu un, izmantojot tēmturi #DrošsSveiciens, kā arī ierakstā pieminot @NMPdienests. Parādi, kā Tu to darīsi!" aicina mediķi.

​NMPD ārsti iesaka pamāt ar roku no droša attāluma, apsveicinoties sadurties ar pakaļpusēm un apavu purngaliem.

Iepriekš arī Saeimā demonstrēja piemēru, kā sveicinaties. Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Juta Strīķe, ejot garām citu deputātu rindām, sveicinājas ar draudzīgu dūres uzsitienu pa dūri.

​Maniere neskar vienam otru ar rokām jau pārņemta visā pasaulē. Video iekļuvuši kadri, kuros Vācijas kanclere Angela Merkele ar humoru un izpratni uztvēra Vācijas ārlietu ministra Horsta Zēhofera nevēlēšanos paspiest roku.

Koronavīrusa izplatīšanās 

2019. gada 31. decembrī Ķīnas varasiestādes informēja PVO par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā, Hubejas provincē (valsts centrālā daļa).

Speciālisti noteica slimības ierosinātāju – tas ir koronavīruss 2019-nCoV. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju un piešķīra saslimšanai oficiālu nosaukumu – COVID-19.

Patlaban apstiprināto koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits kontinentālajā Ķīnā pārsniedzis 80,6 tūkstošus no tiem 3070 pacienti miruši, vairāk nekā 55,4 tūkstoši ir atveseļojušies un ir izrakstīti no slimnīcām. Visā pasaulē apstiprināto koronavīrusa gadījumu skaits pārsniedzis simt tūkstošus.

Ziņu lente
0