Politika

Politika nodarījusi pāri ģimenei: Rīgas domes deputāts izstājās no "Saskaņas"

© Sputnik / Сергей МелконовОткрытие аллеи имени Валентина Пикуля в Болдерае
Открытие аллеи имени Валентина Пикуля в Болдерае  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes deputāts Jānis Ločmelis vairs nav vienā partijā ar savu meitu – viņš izstājās no "Saskaņas" un iestājās "Gods kalpot Rīgai".

RĪGA, 4. marts – Sputnik. Viens no vecākajiem Rīgas domes deputātiem no "Saskaņas" Jānis Ločmelis pameta partiju un pievienojās "Gods kalpot Rīgai" (GKR), vēsta LSM.lv

Ločmelis paziņoja, ka ir vīlies "Saskaņas" rīcībā. Viņam esot bijis nepieņemami, kā strādāja "Saskaņas" domes frakcija un "savējo" iekārtošana domes struktūrās, un tādēļ viņš pieņēma lēmumu pamest partiju. Taču deputāts vēlētos strādāt rīdzinieku labā, tādēļ balotēsies galvaspilsētas pašvaldības vēlēšanās.

3. martā Ločmelis tika pieņemts GKR. Šajā sarakstā viņš arī piedalīsies Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, lai gan iepriekš jau tika iekļauts "Saskaņas" kandidātu sarakstā.

Iepriekš Ločmelis atsauca savu parakstu prasībai par toreizējā Rīgas mēra Oļega Burova (GKR) atcelšanu no amata. Prasība par atcelšanu no amata tā arī netika izskatīta, lai gan vēlāk Ločmelis atkārtoti parakstījās par Burova atlaišanu.

Ločmeļa meita, Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova ("Saskaņa") komentēja šo situāciju sociālajos tīklos.

"Politika ir ļoti smags arods.

Manā dzīvē ir noticis tā, ka tā nodarījusi pāri visdārgākajam manā dzīvē – ģimenei.

Politiskā kara līnija nostādījusi dažādās barikāžu pusēs mani un manu tēvu.

Tas nenozīmē, ka tādēļ viņš pārstāj būt mans tēvs, vai es pārstāju viņu mīlēt. Man viņš ir un paliks visdārgākais cilvēks pasaulē.

Taču dzīve nav smilškaste, un es, viņa meita, jau sen esmu izaugusi un iemācījusies atbildēt gan par saviem vārdiem, gan par saviem darbiem, gan par savu izvēli.

Piedod, tēti, taču es šo izvēli esmu izdarījusi, un jau sen.

Es esmu bijusi, esmu un būšu "Saskaņā".

Tā ir MANA partija. Mani draugi. Mani vēlētāji.

Mana izvēlē un mana atbildības zona.

Vienu reizi un uz visiem laikiem.

Un mietpilsoniskās partijas reklāma ar nožēlojamiem centieniem līdzināties "Pestītāju sarakstam" man vienkārši riebjas," uzrakstīja viņa savā Facebook lapā.

Februāra beigās partiju GKR pameta Rīgas domes deputāti – Eižēnija Aldermane, Irina Viņņika, Igors Solomatins, Andrejs Kameņeckis, Vjačeslavs Stepaņenko – un Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko. Viņņika Sputnik Latvija intervijā paskaidroja, ka viņu neapmierinājis Oļega Burova autoritārais vadības stils. Pagājušajā nedēļā preses brīfingā par godu saraksta līdera paziņošanai "Saskaņas" domes priekšsēdētājs, bijušais Rīgas mērs un Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs paziņoja, ka Vjačeslavs Stepaņenko, kā arī Aldermane un Solomatins tiks iekļauti "Saskaņas" priekšvēlēšanu sarakstā.

Ziņu lente
0