Palielījās: Valsts policija aizturēja piedzērušos autovadītāju tiešajā ēterā

CC0 / Pexels / Пьяный водитель
Пьяный водитель - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Video autors tiešajā ēterā nodemonstrēja, kā dzer alkoholu un sēžas pie stūres, un policijai nenācās viņu ilgi meklēt.

RĪGA, 25. februāris – Sputnik. Aizturēt piedzērušos autovadītāju Salaspils rajonā palīdzēja mūsdienu tehnoloģijas: viņš pats translēja savas bezatbildīgās uzvedības pierādījumus.

Svētdien Valsts policijas mājaslapā sociālajos tīklos atstāja hipersaiti uz video translāciju. Video autors tiešajā ēterā demonstrēja, kā dzer alkoholu un sēžas pie stūres.

Policisti nekavējoties nodeva saņemto informāciju kolēģiem no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Operatīvās vadības biroja, savukārt tie informēja Valsts policijas Salaspils iecirkņa dežūrdaļu. Inspektori devās uz translācijā norādīto vietu, taču, diemžēl, tur nevienu nesastapa.

Pēc kāda laika policisti saņēma jaunu hipersaiti uz tiešraidi: tas pats vīrietis, atrodoties mašīnā, turpināja dzert alkoholiskos dzērienus tiešajā ēterā. Ierodoties notikuma vietā, policisti pamanīja cilvēku, kurš sākumā dzēra vienu pudeli alus pēc otras, savukārt pēc dažām minūtēm iedarbināja mašīnu un sāka kustību. Tobrīd viņu arī aizturēja.

Veicot alkohola pārbaudi izelpā, 1985. gadā dzimušajam vīrietim tika konstatētas 2,58 promiles.

Приборная панель автомобиля - Sputnik Latvija
CSDD Jelgavas nodaļas vadītāja zaudēja savu amatu

Ceļu policisti izrakstīja administratīvā likumpārkāpuma protokolu pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149./15 panta ceturtā punkta – par transportlīdzekļa vadīšanu, ja alkohola koncentrācija izelpā vai asinīs pārsniedz 1,5 promiles. Par šādu pārkāpumu var tikt piemērots administratīvais arests no 10 līdz 15 diennaktīm, naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro, kā arī autovadītājam var atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Policisti pateicās sociālo tīklu lietotājiem par vērību, kas, iespējams, izglābusi kādam dzīvību.

Ziņu lente
0