CSDD Jelgavas nodaļas vadītāja zaudēja savu amatu

CC BY 2.0 / Beercha / Приборная панель автомобиля
Приборная панель автомобиля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļu satiksmes drošības direkcijas Jelgavas nodaļas vadītājai Evitai Šalājevai, kuru jau ir atstādinājuši no amata, draud administratīvais arests, naudas sods, kā arī autovadītāja tiesību atņemšana.

RĪGA, 25. februāris – Sputnik. Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Jelgavas nodaļas priekšniece Evita Šalājeva tika aizturēta par braukšanu reibumā, sievietes asinīs tika reģistrēts alkohola līmenis 2 promiļu apmērā. Šalājeva ir atstādināta no amata, vēsta Mixnews.

Первое заседание Сейма 13-го созыва - Sputnik Latvija
Politika
Ātruma pārkāpšana un avīze krievu valodā: kādi ir deputātu pārkāpumi

Evitu Šalājevu aizturēja aizvakar, 23. februārī. Būdama reibuma stāvoklī, viņa vadīja automobili.

Pēc CSDD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Jāņa Aizpora sacītā, Šalājeva ir atstādināta no amata. "Patlaban notiek pārbaude un izmeklēšana. Šāda situācija ir notikusi un tā nav savienojama ar darbu CSDD," teica Aizpors.

Lēmumu par soda piemērošanu Šalājevai pieņems tiesa. Administratīvo pārkāpumu kodekss par transportlīdzekļa vadīšanu reibuma stāvoklī virs 1,5 promilēm paredz administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro, kā arī autovadītāja tiesību atņemšanu uz četriem gadiem.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka, saskaņā ar Valsts policijas datiem, 2019. gadā tika reģistrēti 20 677 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir par 175 vairāk nekā pirms gada. CSNg rezultātā Latvijā pērn bojā gāja 134 cilvēki, kas ir par 12 cilvēkiem mazāk nekā 2018. gadā. No 134 bojāgājušajiem 38 bija gājēji.

Ziņu lente
0