Kaļiņingrada lūdz airBaltic ņemt vērā tūristu plūsmu un dot lidmašīnas

© Sputnik / Sergey MelkonovAirbaltic
Airbaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reisi no Rīgas uz Kaļiņingradu ir sezonāli un ziemas periodā tiek apturēti, taču elektronisko vīzu ieviešana uz Krievijas eksklāvu palielināja tūristu plūsmu un var nodrošināt pietiekamu pasažieru skaitu.

RĪGA, 29. novembris – Sputnik. Avioreisus no Rīgas uz Kaļiņingradu vēlas padarīt par regulāriem visa gada garumā, paziņoja reģiona gubernators Antons Aļihanovs tikšanās laikā ar Latvijas vēstnieku Māri Riekstiņu, vēsta "Vesti-Kaļiņingrad".

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic veic tiešos reisus maršrutā Rīga – Kaļiņingrada un atpakaļ laika posmā no aprīļa līdz oktobrim sešas reizes nedēļā. Taču ziemas lidojumu sezonā tiešie lidojumi ir izslēgti no saraksta.

Самолет Airbus А220-300 авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Aviokompānija airBaltic pārtrauc veikt regulāros lidojumus uz Kaļiņingradu

Pēc Kaļiņingradas apgabala gubernatora Aļihanova sacītā, braucieni uz Latviju ir ļoti populāri reģiona iedzīvotāju vidū. Savukārt elektronisko vīzu ieviešana palīdzējusi piesaistīt tūristus no Baltijas valstīm, un regulārie reisi varētu būt visu gadu.

"Mēs saprotam, ka, varbūt, airBaltic neņēma vērā šo faktoru. Mēs redzam 17% kāpumu. Skaidra lieta, ka tie ir mūsu tūristi, kuri brauc atpūsties, izbaudīt Latvijas ainavas, vai arī tranzītā lido vēl kaut kur. Rīgas lidostai ir laba lidojumu bāze, labs galamērķu tīkls," paziņoja Aļihanovs.

Krievijas reģiona vadītājs palūdza Latvijas vēstnesim darīt zināmu lidsabiedrībai airBaltic lūgumu par regulāriem reisiem starp Rīgu un Kaļiņingradu visa gada garumā.

"Latvija šobrīd ieņem otro vietu mūsu reģiona apmeklējumu skaita ziņā ar elektroniskajām vīzām," piebilda Aļihanovs.

Krievija no 2019. gada 1. jūlija sākusi izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 53 valstu pilsoņiem, tostarp arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņiem. Šāda vīza darbojas 30 dienas un ļauj uzturēties Kaļiņingradas apgabalā ne ilgāk par astoņām diennaktīm kopš iebraukšanas brīža. Lai saņemtu elektronisko vīzu, ir jāaizpilda pieteikums specializētā Krievijas ĀM portālā.

Ziņu lente
0