Swedbank darbības izmeklēšanā Igaunijā konstatētas nozieguma pazīmes

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие нового корпуса торгового центра Alfa
Открытие нового корпуса торгового центра Alfa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Finanšu inspekcija nolēmusi slēgt pret Swedbank sākto lietvedību par pārkāpumu, lai nodrošinātu valsts Ģenerālprokuratūras kriminālizmeklēšanu un izvairītos no soda dublēšanās.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Swedbank darbības izmeklēšanā Igaunijā konstatētas nozieguma pazīmes, tāpēc Finanšu inspekcija nolēmusi atteikties no tālākas lietvedības lietā par pārkāpumu par labu krimināllietai, vēsta Sputnik Igaunija.

Finanšu inspekcija nolēmusi sadarboties ar Valsts prokuratūru ar mērķi turpināt kriminālizmeklēšanu pret Swedbank, informēja resora preses dienests.

Šī gada 28. oktobrī Igaunijas Finanšu inspekcija ierosināja lietu pret Swedbank filiāli Igaunijā – pārbaudes gaitā radās aizdomas par nepietiekami efektīvu bankas darbību naudas atmazgāšanas novēršanai.

Здание Swedbank в Риге - Sputnik Latvija
Swedbank draud sods 405 miljonu eiro apmērā par naudas atmazgāšanu Baltijā

Patlaban Finanšu inspekcija turpina uzraudzīt banku. Iestāde sadarbojas arī ar Zviedrijas un Baltijas valstu finanšu kontroles iestādēm, tātad tās koordinē darbību, sniedz viena otrai informāciju un ekspertu vērtējumus.

Iepriekš jaunu triecienu Swedbank novājinātajai reputācijai deva Igaunijas finanšu ministrs Martins Helme, kurš apsūdzēja zviedru banku, vienu no līderiem starp finanšu iestādēm valstī, par sakariem ar Krievijas specdienestiem. Intervijā Zviedrijas izdevumam Dagens Industri Helme klāstīja, ka Krievijas specdienesti it kā esot izmantojuši Swedbank, lai destabilizētu situāciju vairākās valstīs.

Finanšu ministrs uzskata, ka naudas atmazgāšana bija pašas Swedbank apzināta izvēle, jo risku pārvaldes procesā nebija skaidrības, kas par to ir atbildīgs. Helme apgalvoja, ka Swedbank iepriekšējā vadība it kā nav atklājusi patiesību Igaunijas Finanšu inspekcijai, slēpusi ziņas vai sniegusi nepatiesus datus.

Ziņu lente
0