Amerikāņu B-52H pazaudējis detaļas mājupceļā pēc "uzbrukuma"

© REUTERS / Tim ChongСтратегический бомбардировщик ВВС США B-52
Стратегический бомбардировщик ВВС США  B-52 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Breilas pilsētas iedzīvotāja mājās izdzirdējusi apslāpētu troksni, un dārzā ieraudzījusi nokritušu amerikāņu bumbvedēja B-52H dzinēja detaļu.

RĪGA, 30. oktobris — Sputnik. ASV stratēģiskā bumbvedēja B-52H detaļa nokritusi Breilas pilsētiņas (Vorkšīras grāfiste, Lielbritānija) iedzīvotājas dārzā, kad lidmašīna atgriezusies Karalisko Gaisa kara spēku aviobāzē Fērfordā pēc uzdevuma izpildes, pavēstīja vietējā policija.

Varasiestāžu dati liecina, ka incidents noticis 23.oktobrī pl. 5:30. Breilas iedzīvotāja, kuras vārds netiek nosaukts, vērsusies policijā, kad izdzirdējusi apslāpētu skaņu netālu no mājas un, izejot dārzā, konstatējusi, ka tur redzams dzeltens metālisks priekšmets.

Notikuma vietā ieradušies aviācijas eksperti. Viņi apstiprināja, ka metāliskais priekšmets ir bumbvedēja B-52H detaļa. Nav precīzi zināms, par kādu tieši detaļu ir runa, taču, domājams, tas ir dzinēja plūsmvirža elements, kas sedz un atdzesē to pacelšanās un nosēšanās laikā.

Iepriekš vēstīts, ka 23.oktobrī ASV GKS stratēģiskais bumbvedējs Boeing B-52H Stratofortress izspēlēja uzbrukumu Krievijas Baltijas flotes bāzei Kaļiņingradas apgabalā. Bumbvedējs vairāk nekā sešu kilometru augstumā, pārvietojoties ar ātrumu 663 km/h nolidoja pie Kaļiņingradas apgabala robežām.

Бомбардировщик B-52 - Sputnik Latvija
Kā Krievija atbildēja uz ASV bumbvedēja imitēto uzbrukumu Krimai

Militārais ekspoerts, Baltijas federālās universitātes Ģeogrāfijas, dabas resursu izmantošanas un attīstības katedras docents Jurijs Zverevs uzsvēra, ka Krievijas Aizsardzības ministrija izseko tamlīdzīgus lidojumus un informē, kad, kā un kādā virzienā lidmašīnas pārvietojušās un kas tās pavadījis.

"Tas nav pirmais gadījums. Protams, nekādu prieku tas nesagādā. Pat ņemot vērā, ka runa ir par vecām lidmašīnām, tie tomēr ir kodolbumbvedēji. Krievijas pretgaisa aizsardzība kontrolē šos lidojumus," uzsvēra eksperts.

Jāpiebilst, ka laikā, kad viens amerikāņu bumbvedējs trenējās pie Kaļiņingradas apgabala, otrs lidaparāts tika "silti uzņemts" netālu no Krimas. Krievijas iznīcinātājs Su-27 satika amerikāņu bumbvedēju B-52H virs Melnās jūras, kad tas tuvojās Krievijas robežām, un pavadīja to lidojumā gar KF teritoriālo ūdeņu robežām. Pēc uzdevuma izpildes Su-27 atgriezās bāzes aerodromā Krimā.

Ziņu lente
0