Video

Kijevas tiesā organizēta provokācija pret žurnālistu Kirilu Višinski. Policija novērsās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Videoierakstā iekļuva ukraiņu neonacistu uzbrukums žurnālistam Kirilam Višinskim brīdī, kad viņš pameta tiesas ēku Kijevā.

Kijevas Podoļskas rajona tiesa atlika līdz 15.jūlijam portāla "RIA Novosti Ukraina" vadītāja Kirila Višinska lietas izskatīšanu. Kad žurnālists pameta tiesas ēku, pret viņu tika vērsti rupji aizvainojumi un draudi. Provokāciju organizēja ukraiņu neonacists Jevgēņijs Karass, kurš aizmuguriski arestēts Krievijā par uzbrukumu Krievijas Zinātnes un kultūras centram Kijevā. Uz ielas klātesošie Ukrainas kārtības sargi nekādi nereaģēja uz radikāļa provokāciju. Sputnik video ierakstā redzams, kā veidojās situācija pie tiesas.

Вышинский: мое дело – позор Украины - Sputnik Latvija
Video
Video no tiesas zāles: Višinskis pastāstīja par šantāžu un "Ukrainas kaunu"

Višinskis ir arestēts vairāk nekā 400 dienas saskaņā ar nepierādītu apsūdzību valsts nodevībā un atbalsta sniegšanā pašpasludinātajām Donbasa republikām. Žurnālistam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem. Tiesas sēdē jūnijā Višinskis savu vainu neatzina: "Tā ir politiska lieta. Šeit nav vēlmes noskaidrot patiesību un sodīt vainīgos."

Višinskis arestēts par profesionālo darbību, un tā ir bezprecedenta situācija, iepriekš uzsvēra Krievijas prezidents Vladimirs Putins. EDSO pauda nopietnas bažas par Kijevas darbībām un aicināja atlaist žurnālistu brīvībā. Maskava nosūtījusi Kijevai vairākas protesta notas ar prasību pārtraukt vardarbību pār preses pārstāvjiem. Krievijas ombudsmene Tatjana Moskaļkova aicināja Ukrainas jauno valdību atbrīvot Višinski.

Ziņu lente
0