No ceturtdienas tiks slēgts Deglava tilts

© Sputnik / Sergey MelkonovРемонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге
Ремонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens pāmetis Rīgas domei nevērīgu attieksmi pret cilvēku drošību.

RĪGA, 23. aprīlis — Sputnik. Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens devis rīkojumu slēgt satiksmi pāri Deglava tiltam no 25. aprīļa, informēja Mixnews.lv.

"Manuprāt, Rīgas domes institūcijas neņem vērā ekspertu atzinumus, kā arī ilgstoši kavē ar atkārtotas ekspertīzes veikšanu, tādējādi neievēro pasākumus, lai nodrošinātu cilvēku drošību. Ir pietiekami daudz faktoru, kas liecina, ka tilts apdraud cilvēku dzīvības, tāpēc pieņēmu lēmumu par tilta slēgšanu jau no ceturtdienas," apgalvoja ministrs Latvijas radio ēterā.

Ремонтные работы на улице - Sputnik Latvija
Nemiro par Deglava tiltu: dome spēlē ruleti ar cilvēku dzīvībām

Viņš apliecināja, ka normatīvie akti ļauj viņam rīkoties gadījumā, ja apdraudēta cilvēku dzīvība, lai izvairītos no traģēdijas.

Šodien Deglava tilta rajonā Rīgas domes vadība, Satiksmes departamenta un Rīgas būvvaldes speciālisti tiekas ar pārvada atbildīgajiem būvniekiem lietuviešu uzņēmumu AS "Kauno tiltai" un būvprojekta autoriem SIA "Inženierbūve", lai iepazītos ar Deglava tilta tehnisko stāvokli.

Tāpat šodien pie stadiona "Daugava" notiks preses brīfings, kurā piedalīsies ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens un Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) Kontroles departamenta direktors Māris Demme.

Вантовый мост в Риге перед ремонтом - Sputnik Latvija
Solīt vēl nenozīmē pildīt: Rīgas domei pārmesta bezdarbība

Aprīļa sākumā, turpinoties ceļu pārvada balstu remontam Deglava ielā, tika konstatēti iepriekš neparedzēti defekti, tāpēc būvdarbi ir apturēti līdz grozījumu iekļaušanai projektā. No 10. aprīļa stājies spēkā liegums izmantot tiltu transporta līdzekļiem, kuru masa pārsniedz 30 tonnas. Demme uzsvēra: ja lēmumu pieņemtu BVKB, tas pilnībā aizliegtu tilta ekspluatāciju līdz tehniskās ekspertīzes rezultātu saņemšanai.

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro uzskata, ka situācija ir absurda: BVKB eksperti saskata būtiskus riskus un iesaka slēgt tiltu, bet Rīgas domes Satiksmes departamentam ir citāds viedoklis. viņš uzsvēra, ka pašvaldība spēlē ruleti ar cilvēku dzīvībām.

Ziņu lente
0