Viņķele: slimnīcu uzturēšanai nepietiks ar visas pasaules naudu

© Sputnik / Sergey MelkonovСеверо-Курземская региональная больница в Вентспилсе
Северо-Курземская региональная больница в Вентспилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 1. aprīļa slimnīcām jāsāk sniegt pakalpojumus atbilstoši tām noteiktajam līmenim.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Veselības ministre Ilze Viņķele pastāstīja par saviem slimnīcu statusa izmaiņu plāniem Saeimas Sociālo un nodarbinātības lietu komisijas sēdē, vēsta LSM.lv.

Pēc viņas teiktā, slimnīcu tīkls Latvijā varētu sastāvēt no trim universitātes, četrām reģionālajām un pārējām zemāka līmeņa slimnīcām.

Šobrīd Latvijā ir 39 slimnīcas, kuras iedalītas piecos līmeņos.

Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
Atved draugu un saņem 150 eiro: akcija Austrumu slimnīcas ārstiem

Augstākajā, piektajā, līmenī atrodas trīs lielākās slimnīcas – Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca un Bērnu klīniskā universitātes slimnīca.

Ceturtajā līmenī darbojas septiņas reģionālās slimnīcas, trešajā – vēl septiņas slimnīcas, otrajā – četras, pirmajā – sešas slimnīcas. Ir vēl trīs specializētas piektā līmeņa slimnīcas un deviņas specializētās ārstniecības iestādes.

No 1. aprīļa slimnīcām jāsāk sniegt pakalpojumus atbilstoši tām noteiktajam līmenim, taču Viņķelei radušās bažas, ka atsevišķas slimnīcas ir izvēlējušās pārāk augstu līmeni un nespēs nodrošināt solītos pakalpojumus.

Esošā slimnīcu tīkla uzturēšanai "nepietiks ar visas pasaules naudu", uzskata viņa.

Iepriekš Viņķele paziņoja, ka lielo slimnīcu budžeti ir visnotaļ iespaidīgi, un to uzraudzīšanai nepieciešamas profesionālas padomes. Veselības aprūpes sistēmā nav iespējams taupīt, taču noteikti var rīkoties efektīvāk, uzskata ministre.

Ziņu lente
0