Politika

Labāk nebūs: iedzīvotāji netic Kariņa valdībai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā puse valsts iedzīvotāju uzskata, ka jaunajai valdībai neizdosies mainīt dzīvi uz labo pusi.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Aģentūra Kantar TNS organizēja aptauju, kurā piedalījās valsts iedzīvotāji 18-60 gadu vecumā. Tajā tika uzdots jautājums par ticību pozitīvām pārmaiņām Latvijā pēc valdības maiņas, vēsta Grani.lv.

Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Kučinskis: Kariņš neko neuzņemas

Noskaidrojies, ka vairāk nekā puse aptaujāto (67%) uzskata, ka jaunā Saeima premjerministra Krišjāņa Kariņa, "Jaunās Vienotības" pārstāvja, vadībā nepanāks pozitīvas pārmaiņas valstī.

Uzticību pašreizējām un nākamajām ministru kabineta darbībām pauda tikai 17%. Savukārt 16% respondentu nevarēja sniegt atbildi uz minēto jautājumu.

Acīmredzot, ne velti 23. janvārī, jaunās valdības apstiprināšanas dienā Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins notikumu komentēja īsi: "Valstij ir beigas".

Iepriekš vēstīts, ka Krišjāņa Kariņa vadītā Ministru kabineta darbības plānu deklarācijā ir papildām izplūdušu formulējumu. Tajā teju nav norādīti termiņi, cipari un precīzi izpildes kritēriji, tātad dokuments vairāk dāvā priekšstatu par to, kādu Latviju vēlas redzēt valdošie politiķi, nevis to, kā viņi pildīs iecerēto.

Tiesa, pats Kariņš apsolīja, ka Latvijas jaunais budžets neparedzēs jaunus nodokļus un kardinālas pārmaiņas. Jaunā koalīcija ir vienojusies, ka jauna pilnvērtīga budžeta projekts tiks iesniegts Saeimā 28. martā.

Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Politika
Kariņš negrasās atteikties no ASV pilsonības

Situāciju komentēja bijušais premjerministrs Māris Kučinskis. Pēc viņa domām, jaunajai valdībai ir tendence uzkraut visas problēmas iepriekšējai Saeimai un atteikties no visiem solījumiem, kam ir jebkāds finansiālais svars.

Tāpat, pēc bijušā premjera domām, K.Kariņš nevēlas uzņemties atbildību, tātad katram ministram, katrai partijai ir pašai jācīnās par sevi. Tādos apstākļos būs grūti sasniegt jebkādu rezultātu.

Publicists un sabiedriskais darbinieks Vladimirs Lindermans, apkopojot nedēļas notikumus, pastāstīja, ka Latvijas valdība pieturēsies pie vecā kursa un nav vērts gaidīt nekādas pārmaiņas, tikai attiecības ar Krieviju būs galīgi sabojātas.

Ziņu lente
0