Politika

Dāvana zem eglītes: partijas pastāstīja, kad paziņos kopīgo premjera kandidātu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kariņš ir gatavs vadīt piecu partiju valdību, bet kas būs, ka KPV LV tomēr atteiksies piedalīties.

RĪGA, 29. decembris – Sputnik. Četras potenciālās jaunās valdības partijas – tā dēvētais kodols – 4. janvārī paziņos saskaņotā premjera kandidāta vārdu prezidentam Raimondam Vējonim, raksta Skaties.lv.

Par to vienojušās "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "Attīstībai/Par!" un Nacionālā apvienība "VL-TB/LNNK".

Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Kučinskis: premjerministru no malas vienkārši noēdīs

Kā stāsta Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība"), partijas ir gatavas pēc iespējas ātrāk izvirzīt valdības jauno vadītāju apstiprināšanai Saeimā.

Minētie politiskie spēki sveic KPV LV pievienošanos valdībai un gaidīs šīs partijas atbildi līdz 3. janvārim, norādīja Ašeradens. Trešajā janvārī pēc pusdienlaika plānots turpināt partiju pārrunas par turpmāko rīcību.

Kā apstiprinājusi Ināra Mūrniece (Nacionālais bloks) un Juris Pūce ("Attīstībai/Par!"), partija gaida, ka KPV LV pievienosies veidotajai valdībai, taču ir gatavi tās virzīšanai balsojumā arī bez KPV LV atbalsta.

JKP līderis Jānis Bordāns norādīja, ka panāktā vienošanās pierāda četru partiju valstisko pieeju. Viņš atzīmē, ka šobrīd ZZS dalības jautājums Ministru Kabinetā netiek apspriests.

Pēc Ašeradena paziņojuma, Krišjānis Kariņš no "Jaunās Vienotības" ir gatavs vadīt piecu partiju valdību. Ja piekritīs  tikai četras partijas, tad tā būs "jauna situācija", un tad būs jāgaida Kariņa atbilde, vai viņš būs gatavs kļūt par premjeru tādā gadījumā.

Здание Кабинета министров Латвии в Риге - Sputnik Latvija
Politika
KPV LV nesaprot, kurš veido valdību: Kariņš vai Ašeradens

Uz jautājumu par to, vai pats Arvils Ašeradens ir gatavs vadīt Ministru Kabinetu, politiķis atkārtoja, ka "Jaunās Vienotības" kandidāts ir Kariņš, savukārt Ašeradena kandidatūra "nav dienas kārtībā".

Nacionālā apvienība, iespējams, sarīkos 3. janvārī valdes sēdi, lai apspriestu, kā veicināt jaunās valdības izveidošanu, piebilda Mūrniece.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, KPV LV līderis Artuss Kaimiņš ir gatavs atteikties no Alda Gobzema kandidatūras ministra amatā, kura izraisīja partneru iebildumus, taču apmaiņā piedāvā nedot ministru portfeļus visiem, kuri kādreiz jau ir ieņēmuši augstos amatus.

Ziņu lente
0