Ofcom izskata sūdzības par kanāliem "NTV-Mir Baltija" un REN TV Baltic

CC0 / pxhere / Tālvadības pults
Tālvadības pults - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzraudzības iestādes pārstāve paziņoja, ka telekanāli savos raidījumos varēja pārkāpt translācijas standartus.

RĪGA, 2. novembris – Sputnik. Britu mediju regulators Ofcom pēta NTV-Mir Baltija un REN TV Baltic telekanālu raidījumus ar mērķi pārbaudīt to atbilstību translācijas standartiem, vēsta RIA Novosti.

"Mēs pētām divus ziņu raidījumus, kuri tika translēti 2. un 3. aprīlī telekanālā "NTV-Mir Baltija". Šobrīd notiek izmeklēšana. Mēs pētām, vai tika pārkāpti mūsu noteikumi, kuri attiecas uz ziņu neitralitāti,"- pateica Ofcom pārstāve.

Turklāt regulators jau ir izvērtējis 11. aprīļa REN TV Baltic raidījumu pēc saņemtās sūdzības, taču par saviem secinājumiem nepaziņoja.

Ofcom pārstāve precizēja, ka britu regulators izskata sūdzības par telekanāliem, kuri tiek translēti citās valstīs, jo viņi ir reģistrēti Lielbritānijā un, saskaņā ar ES noteikumiem, pakļaujas Ofcom translācijas standartiem.

Просмотр телевизионных программ - Sputnik Latvija
Telekanāla "Ren TV Baltik" pārraides Lietuvā aizliegtas nelikumīgi

Maijā telekanāls "NTV-Mir Baltija" tika apsūdzēts Lietuvā par to esot pārkāpis likumu par sabiedrības informēšanu. Kā apgalvoja Lietuvas regulators, kādā raidījumā esot izskanējusi dezinformācija, un tika kurināts nacionālais naids.

Pēc tam Lietuvas Televīzijas un radio apraides komisija informēja Ofcom par konstatētajiem pārkāpumiem. Telekanālam piedraudēja ar apraides apturēšanu atkārtota pārkāpuma gadījumā.

Iepriekš Televīzijas un radio apraides komisija uz gadu apturēja Zviedrijā reģistrētā telekanāla "RTR-Plaņeta" translāciju. Pēc Lietuvas varasiestāžu sacītā, kanāls vairākkārt "pārkāpis ES mediju pakalpojumu audiovizualizācijas direktīvu un Lietuvas likumu par sabiedrības informēšanu – kara rosināšanu, sašķelšanu un etnisko naidu".

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka Baltijas republikas turpina apspiest Krievijas mediju tiesības, kas, pēc viņas domām, pārkāpj krievvalodīgo iedzīvotāju intereses.

Ziņu lente
0