Tiks slēgts sociālais tīkls Google+

© Foto : PixabayGoogle поиск
Google поиск - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Google paziņoja par Google+ nedrošumu, kurš varētu skart apmēram 500 tūkstošu lietotāju profilu datus.

RĪGA, 9. oktobris – Sputnik. Kompānija Google paziņojusi, ka slēgs privātlietotājiem savu sociālo tīklu Google+, tas tapa zināms no kompānijas paziņojuma tās oficiālajā blogā, vēsta RIA Novosti.

Kā precizē kompānija, slēgšana aizņems 10 mēnešus.

Google - Sputnik Latvija
Eksperti pastāstīja par Google Chrome lietotnēm, kas zog datus

"Ņemot vērā (sociālā tīkla uzturēšanas – red.) grūtības un ārkārtēji zemu Google+ lietotāju versijas popularitāti, mēs esam nolēmuši to slēgt," — teikts paziņojumā.

Lietotāji saņems instrukcijas visu savu datu saglabāšanai un pārnešanai, precizēja kompānija. Kompānija piebilda, ka serviss bijis ļoti nepopulārs – 90% lietotāju pavadīja Google+ ne ilgāk par piecām sekundēm.

Tajā pašā bloga vietnes paziņojumā Google pastāstīja par Google+ nedrošumu, kurš varētu skart apmēram 500 tūkstošu lietotāju profilu datus. Google+ programmas kļūda deva ārējiem izstrādātājiem piekļuves iespēju lietotāju profilu slēptajiem datiem no 2015. gada līdz 2018. gada martam, kļūda tika atklāta un likvidēta iekšējās izmeklēšanas gaitā.

Programmas nodrošinājuma kļūdu varēja izmantot 438 aplikācijas, taču nav ziņu, ka vismaz kāda no tām to izmantojusi, kā arī nav ziņu par to, ka izstrādātājiem par to bija zināms.

Ziņu lente
0