Trampa advokāts sola tautas sacelšanos impīčmenta mēģinājuma gadījumā

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ASV prezidenta Donalda Trampa bijušā advokāta liecības sniegšanas tiesā sākās sarunas par Baltā nama vadītāja impīčmentu.

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. ASV prezidenta Donalda Trampa advokāts un bijušais Ņujorkas mērs Rūdolfs Džuliani pastāstīja par iespējamajām mēģinājumu sekām atstādināt prezidentu no amata impīčmenta rezultātā intervijā telekanālam Sky News.

Pēc Džuliani sacītā, atstādināt no amata esošo ASV prezidentu var tikai sakarā ar politiskiem motīviem, un tādā gadījumā "amerikāņu tauta sarīkos sacelšanos".

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Tramps informējis par iespēju atteikties no prezidentūras termiņa ierobežojumiem

Otrdien bijušais Trampa advokāts Maikls Koens sniedza liecību Ņujorkas tiesā, saskaņā ar kuru prezidenta priekšvēlēšanu fonds pēc personīga miljardiera rīkojuma samaksāja viņa bijušajām mīļākajām — pornogrāfijas aktrisei Stefanijai Klifordai un foto modelei Kārenai Makdugalai. Sākotnēji Tramps apgalvoja, ka nezina neko par šim izmaksām, taču pēc tam mediji publicēja audioierakstu, pēc kuras vara izspriest, ka viņš bijis vismaz vienas izmaksas lietas kursā. Praktiski vienlaikus ar šo situāciju Aleksandrijas tiesā (Virdžīnijā) bijušais Trampa vēlēšanu štāba vadītājs Pols Manaforts tika atzīts par vainīgu vairākos finanšu noziegumos.

Pats Tramps apsūdzēja Koenu likumpārkāpumos un melos ar mērķi noslēgt līgumu ar izmeklēšanu.

"Ja kāds meklē labu advokātu, nenoalgojiet Maiklu Koenu!" uzrakstīja Tramps Twitter.

​Tāpat viņš paziņoja, ka uz Manafortu tika izdarīts spiediens.

​"Man ir ļoti žēl Polu Manafortu un viņa burvīgo ģimeni. "Tiesa" paņēma 12 gadus vecu nodokļu lietu, izdarīja uz viņu neticamu spiedienu un, atšķirībā no Maikla Koena, viņš nesalūza un nesāka izdomāt dažādus stāstus, lai noslēgtu vienošanos ar taisnīgu tiesu. Es cienu šo drosmīgo cilvēku," uzrakstīja Tramps Twitter.

Pēc Džuliani domām, Tramps bija "pilnībā attaisnots" ar Koena sniegtajām liecībām, un tagad impīčmenta varbūtība ir pilnībā izslēgta.

"Paņemiet to Koenu, viņš neko nezina par Krievijas iejaukšanos, viņš neko nezina par pretošanos taisnīgai tiesai, viņš vienkārši ir melis," pateica viņš.

​"Es uzvarēju vēlēšanās, kurās bija gaidāma nelaimīgās Hilarijas Klintones un demokrātu uzvara — lūk viss, ko es izdarīju nepareizi," uzrakstīja Tramps savā Twitter mikroblogā.    

Ziņu lente
0