Politika

The Guardian: leiboristi vēlas atteikties sniegt intervijas RT

© Sputnik/ Alex McNaughtonЧеловек в костюме Белого Кролика - персонажа "Алисы в стране Чудес" Л. Кэролла - у здания Парламента в Лондоне во время акции протеста против выхода Великобритании из Европейского Союза
Человек в костюме Белого Кролика - персонажа Алисы в стране Чудес Л. Кэролла - у здания Парламента в Лондоне во время акции протеста против выхода Великобритании из Европейского Союза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Lielbritānijas parlamenta locekļi bieži parādījās telekanāla RT ēterā, taču nākotnē vēlas no šīs prakses atteikties.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Lielbritānijas parlamenta deputāts no Leiboristu partijas, valsts kases ēnu kanclers Džons Makdonels paziņojis, ka pēc uzbrukuma Sergejam Skripaļam partijas pārstāvji vairs nedrīkstot parādīties kanālā RT, vēsta The Guardian

Makdonels ir viens no daudzajiem britu politiķiem, kuri līdz šim sniedza intervijas un komentārus RT, taču svētdien viņš paziņoja, ka turpmāk to vairs nedarīs un ieteiks saviem partijas biedriem sekot viņa piemēram.

Patiesība tiek upurēta: Olivers Stouns par RT kontu slēgšanu Lielbritānijā - Sputnik Latvija
Video
Patiesība tiek upurēta: Olivers Stouns par RT kontu slēgšanu Lielbritānijā

Lielbritānijas iekšlietu ministre Embera Rada informēja, ka pagaidām nav noskaidrots, kas nes atbildību par uzbrukumu Skripaļam un viņa meitai Jūlijai, taču, ņemot vērā to, ka aizdomās tiek turēta Krievija, britu politiķi izjūt augošu spiedienu.

Telekanālu RT, kurš 2015. gadā ierakstīja interviju ar leiboristu līderi Džeremiju Korbiju, jau sen dēvē par Kremļa propagandas līdzekli, taču Makdones paskaidroja, ka iepriekš pastāvēja leģitīmi iemesli parādīties telekanāla ēterā.

Jautāts, vai visiem leiboristu partijas deputātiem būtu jāatsakās no intervijām RT, viņš pavēstīja:

"Šonakt izskatīju, kā mainījusies RT pieeja ziņām, un uzskatu, ka patlaban mums no viņiem jāaiziet. Es saprotu, kāpēc mēs ar viņiem strādājām agrāk, jo mums tas vienmēr bija tikai vēl viens telekanāls. Mēs centāmies būt taisnīgi pret viņiem, un, kamēr viņi ievēroja objektīvas žurnālistiskas standartus, viss bija labi, taču tagad, šķiet, viņi ir pārkāpuši šo robežu, tāpēc mums būs tāda saruna."

Pērnā gada oktobrī Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons nosauca leiboristu interviju RT par "skandalozu". Iespējams, viņš piemirsis, ka arī viņa kolēģi – konservatori parādījušies RT ēterā.

Tikai pēdējo divu gadu laikā vismaz 10 Kopienu palātas locekļi – gan leiboristi, gan konservatori par maksu uzstājās RT, saņemot līdz 1000 mārciņas (1124 eiro) stundā. Viņu vidū ir arī bijušais kultūras ministrs Deivids Lamijs un Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) ministrs Deivids Deiviss.

Ziņu lente
0