Sinoptiķi pastāstīja par laikapstākļiem Latvijā šajās brīvdienās

© Sputnik / Sergey MelkonovЗолотая осень на рижских улицах
Золотая осень на рижских улицах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajās dienās gandrīz visā Latvijas teritorijā gaidāms sauss laiks, paredz sinoptiķi.

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Īstais laiks doties uz Siguldu un ķert pēdējās zelta rudens dienas – sinoptiķi sola, ka šajās brīvdienās iztiksim gandrīz bez nokrišņiem.

Tomēr, jāsaģērbjas siltāk, jo Latvijai tuvojas aukstā gaisa masas, un jau nākamnedēļ atsevišķos valsts rajonos izkritīs sniegs. Tāpat jābūt uzmanīgākiem uz ceļiem un jāņem vērā, ka nakts sala dēļ uz asfalta var veidoties tā saucamais melnais ledus.

Piektdien valstī bija lielākoties sausi laikapstākļi, temperatūra dienā sastādīja +7…+10 grādus. Sestdien Latvijas dienvidu rajonos iespējama ciklona ietekme un īslaicīgs lietus. Naktī temperatūra austrumu rajonos pazemināsies līdz —1…+2 grādiem, mazliet siltāk būs centrālajos un rietumu rajonos.

Temperatūra turpinās pazemināties arī svētdien: naktī gaidāms sals līdz —3…-4 grādiem. Taču arī dienā gaiss ne īpaši iesils, vien līdz +3…+9 grādiem.

Savukārt nākamās nedēļas sākumā Latviju varētu noklāt jauns nokrišņu vilnis. Turklāt saglabāsies zema gaisa temperatūra, tādēļ iespējams pirmais sniegs. Visaugstākā sniega varbūtība gaidāma Kurzemē un Zemgalē.

Ziņu lente
0