Iniciatīva ir nosodāma: grāmatvede pati sev dubultojusi algu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četrus gadus firmas grāmatvede katru mēnesi slepenībā pārskaitīja sev algas "piemaksu". Tagad viņa apsūdzēta par naudas līdzekļu piesavināšanos lielos apmēros.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik, Jeļena Kirillova. Pagājušajā mēnesī Ekonomikas policijas darbinieki saņēmuši iesniegumu par noziegumu, kas, iespējams, notika ar tehnikas tirdzniecību saistītā uzņēmumā. Pēc kārtējās revīzijas uzņēmuma īpašnieki sāka turēt savu grāmatvedi aizdomās par iztrūkumu.

Kā noskaidroja policijas darbinieki, finanšu pārbaudi uzņēmumā ilgus gadus veica viena un tā pati firma. Taču, kad auditoru nomainīja, atklājās iespaidīgs iztrūkums 35 tūkstošu eiro apmērā.

Ювелирные украшения - Sputnik Latvija
Igaunijas bagātākajai sievietei nozagtas dārglietas 380 tūkstošu eiro vērtībā

Pēc provizoriskas informācijas iztrūkums, iespējams, izveidojies pēdējos četros gados: katru mēnesi firmas grāmatvede pārskaitījusi uz savu kontu summas, kas pārsniedza viņas faktisko atalgojumu, aptuveni 730 eiro.

Grāmatvede uzņēmumā nostrādājusi 10 gadus un acīmredzot, visu šo laiku viņas rīcība neizraisīja vadības aizdomas.

Lietas izmeklēšanas gaitā policijas darbinieki aizturējuši aizdomās turamo un veikuši kratīšanu sievietes un viņu tuvinieku dzīvoklī. Taču naudu, ko viņa piesavinājusies, policijai atrast neizdevās.

Policijā ierosinājusi krimināllietu par naudas līdzekļu piesavināšanos lielos apmēros. Aizdomās turamā atrodas brīvībā policijas uzraudzībā, viņai aizliegts izbraukt no valsts. Gadījumā, ja vaina tiks pierādīta, grāmatvedei var draudēt brīvības atņemšanas sods līdz desmit gadiem ar vai bez mantas konfiskācijas.

Ziņu lente
0