Ēģiptē uz trim mēnešiem ieviests ārkārtas stāvoklis

© STRINGER / AFPСотрудники полиции Египта
Сотрудники полиции Египта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārkārtas stāvoklis Ēģiptē sāka darboties no 2017. gada 10. aprīļa dienasvidus un, domājams, ilgs trīs mēnešus.

RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. Ēģiptes valdība apstiprinājusi prezidenta lēmumu noteikt valstī ārkārtas stāvokli uz trim mēnešiem pēc teroraktu sērijas Tapā un Aleksandrijā, ziņo Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu youm7.com.

Šajā laikā bruņotajiem spēkiem un policijai jānodrošina atbilstoša pretestība terorismam, teikts dokumentā par ārkārtas stāvokļa ieviešanu.

Tantes pilsētā Ēģiptē atskanējuši sprādzieni - Sputnik Latvija
Sprādzienā baznīcā Ēģiptē gājuši bojā vismaz 25 cilvēki

Svētdien tika sniegta informācija par sprādzieniem koptu baznīcā Palmu (Pūpolu) svētdienai veltītajā dievkalpojumā Tapas pilsētā un pie baznīcas durvīm Aleksandrijā.

Abos gadījumos rīkojušies pašnāvnieki. Jaunākie dati liecina, ka Tapā gājuši bojā 28 cilvēki, aptuveni 80 guvuši ievainojumus. Aleksandrijā par bojāgājušiem tiek uzskatīti 17 cilvēki, tostarp – 4 policisti, taču upuru skaits būtu bijis daudz lielāks, ja policijas darbinieks nebūtu apturējis teroristu uz baznīcas sliekšņa.

Izraēla slēgusi galveno robežas šķērsošanas punktu "Taba" uz Ēģiptes robežas. Šis solis pamatots ar teroraktu risku, kam pakļauti tūristi. Robežas šķērsošanas punkts atrodas Sarkanās jūras piekrastē. Tas būs slēgts Izraēlas iedzīvotājiem izbraukšanai vismaz ebreju svētku Pesah laikā, kas jau sākušies un ilgs līdz 18. aprīlim.

Ēģipte apgalvo, ka Romas pāvestam vizītes laikā nav jābaidās

Ēģiptes valdība cer, ka Romas pāvests Francisks neatcels aprīļa beigās ieplānoto vizīti Kairā. Ēģipte apgalvo, ka vizīte notiks mierīgi un atbilstoši plāniem.

Полиция Египта - Sputnik Latvija
Ēģiptē tūrists no viesnīcas centies iznest tualetes papīru un bidē krānu

Vatikāns informē, ka Svētais tēvs plāno doties vizītē uz Ēģipti. Lai arī valstī notikušie terorakti rada satraukumu un pārdzīvojumus, tie netraucēs pontifikam pildīt savu miera misiju.

Ēģiptes varasiestādes gaida ne tikai Romas pāvesta vizīti, bet arī dubultotu tūristu plūsmu 2017. gadā. Tiesa, šāda pozitīva notikumu attīstība iespējama tikai pēc aviācijas satiksmes atjaunošanās ar Krieviju un Lielbritāniju. Uz to cer Ēģiptes Tūrisma pārvalde.

Ziņu lente
0