Politika

Eirodeputāts paziņojis, ka Krievijai jākļūst par privileģētu ES partneri

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Страсбург
Города мира. Страсбург - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāts Junuss Omardži atzīmējis, ka ES uzdevums ir veidot Eiropas militāro aliansi, kas ieņemtu stabilāku vietu nekā NATO. Pēc viņa domām, patlaban Ziemeļatlantijas alianse galvenokārt kalpo ASV interesēm.

RĪGA, 26. janvāris — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts Junuss Omardži uzskata, ka Krievijai jākļūst par privileģētu ES partneri, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz preses izdevuma "Izvestija" sniegto informāciju.

"Izprotot drošības apdraudējuma visaptverošo raksturu, vienalga, vai tie ir kiberuzbrukumi vai terorisms, prioritāte jāpiešķir globālajai sadarbībai ārpus interešu standarta aizsardzības ietvariem. Nevajadzētu aizmirst, ka ilgu laiku mūsu sabiedrotais bijušas ASV. Pienācis laiks, kad arī Krievijai ir jākļūst par mūsu privileģētu partneri – partneri, ar kuru mēs atrodamies vienā kontinentā," – Omardži teikto citēja "Izvestija".

Deputāts Junuss Omardži atzīmējis, ka ES uzdevums ir veidot Eiropas militāro aliansi, kas ieņemtu stabilāku vietu nekā NATO. Pēc viņa domām, patlaban Ziemeļatlantijas alianse galvenokārt kalpo ASV interesēm.

"Eiropas militārajai aliansei, ja tā tiks izveidota, jānodrošina sadarbība ar Krieviju plaša spektra jautājumu risināšanai. (..) Es nerunāju par savienības izveidi ar Maskavu. Krievijai ir pašai savas prioritātes un intereses, kā arī militārais spēks, kas var mazināt militārās savienības līdzsvarotību," – piebilda Eiropas Parlamenta deputāts.

Ziņu lente
0