Lepēna atzinusi Krimu par Krievijas teritoriju

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Pāriet pie mediju bankas"Nacionālās frontes" līdere Marina Lepēna
Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Marina Lepēna neredz pamatu apšaubīt Krimas atkalpievienošanas Krievijai leģitimitāti.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Francijas prezidenta amata kandidāte, "Nacionālās frontes" līdere Marina Lepēna paziņojusi intervijā Francijas telekanālam BFMTV, ka neuzskata Krimas atkalpievienošanos Krievijai par nelikumīgu.

"Es neuzskatu, ka bijusi nelikumīga aneksija: notika referendums, Krimas iedzīvotāji izteica vēlmi pievienoties Krievijai. Es neredzu iemeslu apšaubīt referendumu," — Lepēnu citē RIA Novosti.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Politika
Porošenko nosauca Trampa vārdus par Krimu par "priekšvēlēšanu retoriku"

Politiķe uzsvēra arī nepieciešamību noteikt "stratēģiskās attiecības" starp Franciju un Krieviju cīņas pret teroristu grupējuma "Islāma valsts" kontekstā.

Krima no jauna kļuva par Krievijas reģionu saskaņā ar referenduma rezultātiem, kas tika organizēts pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Par atkalpievienošanos Krievijai balsoja vairāk nekā 95% pussalas iedzīvotāju.

KF ĀM jau vairākkārt norādījusi, ka Krimas iedzīvotāji, saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem nobalsoja par atgriešanos Krievijas sastāvā. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina teiktā Krimas jautājums ir "slēgts uz visiem laikiem".

Ziņu lente
0