Brexit kampaņas Lielbritānijā apturētas pēc uzbrukuma deputātei

© REUTERS / Neil HallBritu deputātes Džo Koksas bojāejai veltītā līdzjūtību grāmata
Britu deputātes Džo Koksas bojāejai veltītā līdzjūtību grāmata - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brexit piekritēju un pretinieku kampaņas Lielbritānijā apturētas pēc uzbrukuma valsts parlamenta deputātei Anglijas ziemeļos. Džo Koksa tika sašauta un sadurta pēc tikšanās ar vēlētājiem. No gūtajām traumām politiķe gāja bojā.

RĪGA, 17. jūnijs — Sputnik. Kampaņa par Lielbritānijas palikšanu ES sastāvā līdz ar Brexit piekritēju kampaņu apturēta sakarā ar uzbrukumu leiboristu partijas deputātei Džo Koksai, kura mirusi no gūtajām traumām.

"Mēs apturam aģitāciju uz visu dienu. Domās esam kopā ar Džo Koksu un viņas ģimeni," — teikts kampaņas Stronger In ziņojumā tīklā Twitter.

Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons un citi politiķi pauda bažas par uzbrukumu deputātei.

Kamerons atcēla ceturtdienas vakarā ieplānoto uzstāšanos Gibraltārā, žurnālistiem vēstīja premjera kancelejas pārstāvis.

Bites dravā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bites iebilst pret Brexit

Savā runā Kamerons vēlējās paskaidrot, kādas priekšrocības nodrošinās Lielbritānijas palikšana ES sastāvā.

Aculiecinieki stāstīja, ka 41 gadu vecā Koksa tika sašauta un sadurta netālu no bibliotēkas nelielajā Birstālas pilsētā Lielbritānijas ziemeļos. Bibliotēkā notika Koksas tikšanās ar vēlētājiem. Brīdī, kad ieradās policija un ārsti, sieviete bija pie samaņas, taču noasiņoja. Koksa kritiskā stāvoklī tika helikopterī nogādāta slimnīcā, taču gāja bojā no smagajām traumām.

Pēc uzbrukuma nekavējoties reaģēja deputātes partijas biedrs, Londonas mērs Sadiks Hans.

"Mani satriekušas briesmīgās ziņas par lielisko deputāti un draugu Džo Koksu. Es domāju par viņu un lūdzu Dievu par viņu un viņas ģimeni," – viņš rakstīja.

Ziemeļjorkšīras grāfistes policija pēc incidenta aizturēja 52 gadus vecu vīrieti.

Vēlāk ASV pilsoņtiesību aizstāvības organizācija "Southern Poverty Law Center" informēja, ka Tomasam Meiram bija "ilgas attiecības ar balto nacionālismu" – viņš atbalstījis neonacistu grupējumu ASV. Meirs desmitiem gadu bijis uzticams Nacionālās alianses atbalstītājs.

Ziņu lente
0