Angļu fani: Krievijai ir jāpamet "Euro 2016"

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasFutbola līdzjutēju sarīkotās nekārtības Marseļā
Futbola līdzjutēju sarīkotās nekārtības Marseļā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Anglijas izlases līdzjutēju līderis pēc kautiņiem Marseļā apsūdzēja krievu līdzjutējus par to, ka tie apdraudot apkārtējos: esot izskatījies tā, it kā viņi būtu mēnešiem ilgi trenējušies un bijuši labi organizēti.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Krievijas izlase ir jāizslēdz no Eiropas čempionāta futbolā tās līdzjutēju uzvedības dēļ, — savu viedokli pauda Anglijas Futbola līdzjutēju asociācijas vadītājs Kevins Mailzs.

Futbola līdzjutēju sarīkotās nekārtības Marseļā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
UEFA brīdināja par Krievijas un Anglijas izlašu iespējamo izslēgšanu no "Euro 2016"

Vakar UEFA uzsāka disciplināro izmeklēšanu lietā par Krievijas izlases līdzjutēju huligānisko izturēšanos Krievijas un Anglijas komandu mača laikā un pēc tā. UEFA brīdināja, ka Krievijas un Anglijas izlases, iespējams, tiks izraidītas no "Euro 2016", ja to līdzjutēji no jauna organizēs masu nekārtības.

B grupas pirmās tūres mačā Krievijas un Anglijas spēle beidzās neizšķirti – 1:1. Tūlīt pēc fināla signāla daļa fanu no Krievijas tribīnēm ielauzās pie angļu līdzjutējiem. Sākās kautiņš, kas vēlāk turpinājās aiz stadiona sienām. Sākotnējie dati liecina, ka tajā cietuši pieci krievu līdzjutēji.

"Ja jau Anglijas līdzdalība "Euro 2016" ir apdraudēta mazāku uzvedības problēmu dēļ, protams, ir jāizvērtē tālākā Krievijas līdzdalība šajā turnīrā, ņemot vērā to, ko redzējām stadionā," – Mailzs norādīja intervijā izdevumam The Telegraph, vēsta RIA Novosti.

Mailzs sūdzējās arī par vietējiem līdzjutējiem – vietējos fanus viņš  vaino uzbrukumos britiem, kuri ieradušies, lai justu līdzi savai izlasei.

"Nav ne mazāko šaubu – vietējo iedzīvotāju grupas plānoja un īstenoja uzbrukumus angļu futbola faniem vienkārši tāpēc, ka tie ir angļu futbola fani," – viņš pavēstīja.

Brits stāsta, ka tāpat rīkojušies arī līdzjutēji no Krievijas: viņi bijuši labi organizēti un izskatījušies tā, it kā būtu trenējušies mēnešiem ilgi.

Futbola fani no Anglijas un Krievijas sakāvušies Marseļā - Sputnik Latvija
Video
Futbola fani no Anglijas un Krievijas sakāvušies Marseļā

Arī policija, pēc Mailza domām, uzvedusies nepareizi: viņi neko neesot darījuši, lai novērstu sadursmes, un nespējuši pienācīgi nodrošināt kārtību.

"Policija vienīgi izsmidzināja asaru gāzi tur, kur notika nekārtības, pie tam nešķirojot upurus un kārtības pārkāpējus," – viņš paskaidroja.

Galu galā neviens netika arestēts, apgalvo Mailzs. Tādēļ krievi domāšot, ka viņiem viss ir atļauts, un uzbrukšot vēl kādam, uzskata brits.

Tiesa, britu līdzjutēju līderis neko neteica par to, kādā mērā notikušajās nekartībās vainojami angļi.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins nespēja slēpt sarkasmu, ko rada Mailza izteikumi.

"Sirsnīgi un patiesā angļu stilā!" – norādīja Markins savā lappusē tīklā Twitter.

Ziņu lente
0