Vācijas ārlietu ministrs Rīgā apspriedīs gatavošanos NATO samitam

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasVācijas ĀM vadītājs Franks Valters Šteinmeiers. Foto no arhīva
Vācijas ĀM vadītājs Franks Valters Šteinmeiers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
26. maijā Franks Valters Šteinmeiers tiksies ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un premjeru Māri Kučinski, bet nākamajā dienā – ar prezidentu Raimondu Vējoni.

RĪGA, 25. maijs — Sputnik. EDSO priekšsēdētājs un Vācijas ĀM vadītājs Franks Valters Šteinmeiers ieradīsies Latvijā oficiālā vizītē, lai ar pirmajām valsts personām apspriestu sagatavošanos NATO samitam, kas notiks Varšavā.

Kā ziņo Latvijas ĀM preses dienests, 26. maijā Šteinmeiers tiksies ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un premjeru Māri Kučinski, bet 27. maijā ieplānota tikšanās ar republikas prezidentu Raimondu Vējoni.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров. Архивное фото - Sputnik Latvija
Lavrovs: attiecībās ar NATO un ES Krievija ir gatava atbrīvoties no šķēršļiem

"Latvijā 26. un 27. maijā darba vizītē ieradīsies Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers, lai pārrunātu ar Latvijas amatpersonām sagatavošanos NATO samitam un aktuālus ES jautājumus, kā arī Latvijas un Vācijas divpusējo sadarbību," — teikts resora ziņojumā.

Kā iepriekš paziņoja NATO ģenerālsekretāra vietnieks Aleksandrs Veršbovs, NATO vēlas Varšavas samitā spert tālākos soļus, lai palielinātu militāro aktivitāti, kā arī pastiprinātu alianses aizsardzības un apturēšanas līdzekļus. Samits norisināsies Polijā 8.-9. jūlijā.

NATO vadītājs Jenss Stoltenbergs savukārt paziņoja, ka lēmumi, kas tiks pieņemti NATO samita laikā Varšavā, būs ļoti nozīmīgi alianses attīstības stratēģijai. Viņš norādīja, ka analītiķi iesaka izvietot Eiropas austrumos bataljonu, ko veidos dažādu valstu karavīri.

NATO jau vairākkārt ir publiskojusi informāciju par draudiem no Krievijas puses un ar šo ieganstu pamatoja spēku pastāvīgo palielināšanu Austrumeiropā. Maskava no savas puses apgalvo, ka nav ieinteresēta saspīlējuma eskalācijā, taču gatava adekvāti atbildēt uz Rietumu darbībām.

Ziņu lente
0